İlkay Gündoğan çocukken desteklediği milli takımı açıkladı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 1:38 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 1:38 pm

Manchester City ile başarıdan başarıya koşan ve sezon başında Barcelona’ya transfer olan Alman Milli Takımı’nın Türk asıllı kaptanı İlkay Gündoğan Hamit Altıntop ve Halil Altıntop’u idolü olarak benimsediğini çocukken de Alman Milli Takımı’nı desteklediğini açıkladı.

Almanya Milli Takımı’nın Türkiye A Milli Futbol Takımı’na yenilmesi ve ardından da Avusturya karşısında mağlubiyet alması sonrası takımın Türk asıllı kaptanı İlkay Gündoğan basına açıklamalarda bulundu.

33 yaşındaki orta saha Zeit’e verdiği özel bir röportajta Almanya’da herkesin sahada ne yapacağını bilmesi gerektiğini belirterek, “Bu aslında çok zor değil çünkü biz karakterli bir ekibiz. Sorun yaratan kimse yok. ABD’deki iki maçın iyi bir başlangıç olduğunu düşündüm ama Avusturya ve Türkiye’ye kaybettik. Antrenmanlarda her şey çok iyi gidiyor. Neden başarısız olduğumuzu ben de açıklayamıyorum. Kalitemiz diğer takımlara göre çok daha iyi.” dedi.

İlkay Gündoğan’dan Türkiye-Almanya maçı açıklaması: Tuhaf olacak

“SORUMLULUK ALMAYI SEVİYORUM”

Sorumluluk almaktan keyif aldığını vurgulayan İlkay Gündoğan, “Son aylardaki performansımız pek iyi olmasa da başarılı olacağımıza dair en ufak bir şüphem yoktu. Avrupa Şampiyonasını sabırsızlıkla bekliyorum. Şüpheler olabilir ama beklentilerin olduğunu biliyoruz. Sadece kaptan değilim, birçok sorumluluğum var. Sorumluluk almaktan keyif alıyorum” dedi.

“ÇOCUKKEN ALMAN MİLLİ TAKIMININ TARAFTARIYDIM”

Çocukken de Alman Milli Takımı taraftarı olduğunu kaydeden Türk asıllı futbolcu, “Ama idollerim Hamit ve Halil Altıntop’tu. Schalke’de oynuyorlardı. Ama onlar da benim gibi Gelsenkirchen’de doğup büyüdüler ve ebeveynleri de Türk’tü. Bu yüzden onları herkesten daha çok seviyordum. ben burada yanlış bir şey göremiyorum. Ben Philipp Lahm değilim ve bu hiç sorun olmadı. Karşılaştırmayı bırakalım artık. Her şeyi olduğu gibi kabul edelim.” ifadelerini kullandı.

Almanya Milli Takımı’nın kaptanı İlkay Gündoğan oldu

Kaynak: TELE1