İlkay Gündoğan’dan Türkiye-Almanya maçı açıklaması: Tuhaf olacak

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 11:53 am - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 12:28 pm

Alman Milli Takımı’nın Türk asıllı oyuncusu İlkay Gündoğan, Türkiye-Almanya hazırlık maçı öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı.

Almanya Milli Takımı ve La Liga ekiplerinden Barcelona formalarını giyen yıldız futbolcu İlkay Gündoğan, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Türkiye maçıyla ilgili düşüncelerini paylaşan İlkay Gündoğan, “Benim için özel bir maç olacak. Türkiye’ye karşı ilk defa oynamak belki de biraz tuhaf olacak. Sonuçta memleketim, ailemin, anneannemin, dedemlerin olduğu memleketimiz. Büyük bir bağlantım var. Hep vardı hep olacak. Her sene en azından bir kez gitmeye çalışıyorum. Tatillerimi Türkiye’de geçirmeyi çok seviyorum” dedi.

“İNŞALLAH TÜRKİYE İLE AYNI GRUBA DÜŞMEYİZ”

Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na katılmasından dolayı aile olarak mutluluk duyduklarını dile getiren Alman milli oyuncu, “Aile olarak Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na katılmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Almanya’da ve Avrupa’da milyonlarca Türk var. Türk insanları için güzel olacak. Kendi takımım hariç Türkiye’yi destekliyorum. İhtimali var mı şu an bilmiyorum; inşallah Türkiye ile aynı gruba düşmeyiz. Avrupa Şampiyonası’nda yarı final veya final güzel olur” diye konuştu.

ARDA GÜLER AÇIKLAMASI

Real Madrid’de transfer olan Arda Güler’i öven İlkay Gündoğan, “Arda Güler, Real Madrid’e gitti. Çok yetenekli bir oyuncu. Rudiger ile konuşuyoruz. O da çok beğeniyor. Real Madrid dönemine iyi başlamadı ama daha iyi olacak. Mesut Özil de zamanında söylemişti. Ona benzeyen Türk futbolcu varsa ilk isim Arda Güler’dir. Geleceği çok parlak” ifadelerini kullandı.

Almanya Milli Takımı’nın kaptanı İlkay Gündoğan oldu