‘Ilımlı’ gözükmeye çalışan Taliban, polis şefini infaz etti

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2021 Cuma 5:13 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 9:48 am

Birçok ülkenin ‘ılımlı’ olarak gördüğünü söylediği Taliban, bir polis şefini infaz etti. İntikam almayıp barışı koruyacağını ifade eden Taliban tarafından paylaşılan videoda şefin acımasızca infaz edildiği görülüyor.

Afgan Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan Hacı Molla Achakzai, Taliban tarafından tutsak alındı. Tutsak alındığı sırada Herat kenti yakınlarındaki Badgis vilayetinin polis şefi olarak hizmet veren Achakzai, Taliban tarafından aranıyordu. Taliban, Hacı Molla Achakzai isimli polis şefini Taliban’a karşı mücadelesi ve Afgan ordusu saflarında savaşması nedeniyle arıyordu.

Achakzai’nin bir arkadaşı tarafından Twitter’da yayınlanan infaz videosu, polis şefinin gözleri ve elleri bağlı olarak kumun üzerinde diz çöktürüldüğü görüntüler ile başlıyor.

“TALİBAN KAYITLARI ELE GEÇİRDİ”

Newseek’e konuşan Afgan güvenlik danışmanı Nasser Waziri’ye göre Achakzai, Taliban tarafından kuşatılmıştı ve teslim olmaktan başka bir seçeneği yoktu. Taliban’ın onu hedef almasının sebebi ise “üst düzey bir istihbarat yetkilisi” olmasıydı.

Öte yandan Taliban’ın, Afgan hükümetinin bilgisayar sistemine erişim sağladığı ve müttefik kuvvetler ile sivil hükümete yardım eden Afganları aramaya başladığı bildirildi.

Taliban’dan kaçan Afgan kadın anlattı: Çocuklarıma kavuşmak istiyorum

Taliban’ın canlı bombaları geçit töreni düzenledi