İlhan Kılıç’tan Vural Avar açıklaması! “Paşa öldükten sonra bizi hastaneye götürdüler”

Yayın tarihi: 2 Ocak 2023 Pazartesi 10:12 am - Güncelleme: 2 Ocak 2023 Pazartesi 10:31 am

28 Şubat dönemi MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, 28 Şubat Davası‘nda tutuklanan emekli Korgeneral Vural Avar’ın Sincan Cezaevi’nde hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yaptı. Kılıç, “Vural Paşa’nın ölümünden sonra bizi yeniden doktora götürdüler. Ama sonuç ne olacak, bilemiyoruz” diye konuştu.

28 Şubat dönemi MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, 28 Şubat Davası’nda tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderilen ve 84 yaşında hayatını kaybeden Emekli Korgeneral Vural Avar’ın ölümünün ardından açıklama yaptı.

Vural Avar’ın avukatından Bozdağ’a yalanlama! “Erdoğan’ın af yetkisine başvurmadık”

KILIÇ: BİRKAÇ KEZ GÖĞSÜM SIKIŞTI

Cumhuriyet’in haberine göre; CHP’li Utku Çakırözer’ın ziyaret ettiği 87 yaşındaki İlhan Kılıç, “Vural Paşa’nın ölümünden sonra bizi yeniden doktora götürdüler. Ama sonuç ne olacak, bilemiyoruz. Ben kalp hastasıyım. İki damarımda stent var. Bugüne kadar hep ‘Kalabilirsin’ dediler. Ama birkaç kez göğsüm sıkıştı. Şimdi de doktor bana ‘Dikkat et kendine’ diyor. Burada bu koşullarda neye nasıl dikkat edeceğiz, anlamış değilim” dedi.

Vural Avar’ın hayatını kaybetmesiyle gündeme gelmişti! Adli tıp kurumu raporları TBMM gündeminde

ÇÖREKÇİ: BU SEFER BENİ GÖTÜRMEDİLER

Çakırözer’in görüştüğü bir diğer tutuklu komutan 91 yaşındaki Ahmet Çörekçi ise “Bu sefer beni götürmediler. İyiyim ben. Ama diğer arkadaşlarım gitti. Bizim asıl talebimiz adalet” ifadelerini kullandı.

ÇAKIRÖZER BOZDAĞ’A SESLENDİ

Görüşme sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenen Çakırözer, “Bu eziyete son verin artık. Çörekçi 91, Kılıç 87 yaşında. Kılıç’ın hem kalp rahatsızlığı var hem de fark edilir biçimde unutkanlığı var. Bu insanları bu yaşta ve bu sağlık koşullarında cezaevinde tutma ısrarı onları ölüme mahkûm etmek demektir. Vural Avar’ın ölümünden hiç mi ders almadınız? Doktorlar şaka gibi ‘Dikkatli olun’ diyor. Dört duvar arasında, demir parmaklık arkasında nasıl dikkat edecek bu insanlar?” diye sordu.

28 Şubat Davası’nda duruşma 13 Mart’a ertelendi! Genelkurmay’a sorulacak