İhraç edilen Kaya’dan AKP ve MHP’ye sert eleştiri!

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 9:34 am - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 9:34 am

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) disiplin kurulu tarafından ihraç edilen Atila Kaya, AKP ve MHP’yi eleştirdi. Yargının devre dışı bırakıldığını söyleyen Kaya, “Ülkücülerin kaderi siyasi islamcıların ellerine teslim edilemez” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Döneklik, vefasızlık, disiplinsizlik, ahlaksızlık, aylaklık, fitne ve tefrikaya meyyal olmak gibi kötü huylara malik kişiler; partimizde ve teşkilatlarımızda asla barınamamışlardır” diyerek Nazif Okumuş, Ahmet Malkan, Ali Şanalmış, Ali Baykan, Atila Kaya, Suat Başaran ve Tahsin Eren’in partiden ihraç edildiğini açıkladı.

‘DARBEYE DİRENCİMİZ BÖYLE DÜZENE KARŞI DEĞİL MİYDİ?’

İhraç edilen Atila Kaya, Twitter hesabından açıklamalarda bulunarak AKP ve MHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Kaya, kendisinin 12 Eylül cuntasına boyun eğmediğine işaret ederek, “12 Eylül cuntasına boyun eğmedim. Şimdi, o cuntanın asmayıp beslediklerine boyun eğmedim diye üyeliğimi elimden alacaksanız; sizin olsun! Milliyetçilik ve demokrasinin ikizliğine inanan biri, bu inancı; TBMM ve yargının devre dışı bırakıldığı, hak ve hürriyetlerin tek adamın insafına teslim edildiği bir düzenle uyuşturabiliyorsa, ona söylenecek söz yoktur! Darbeye direncimiz de böyle bir düzene isyan değil miydi?! Bir de Erdoğan’ın ülkücülerin bulunduğu çizgiye geldiğini savunanlar var; neymiş o çizgi? Millî davanın Doğu Türkistan yerine Kudüs olması mı?” ifadesini kullandı.

“Ülkücülerin kaderi siyasi islamcıların ellerine teslim edilemez” diyen Kaya’nın paylaşımı şu şekilde:

MHP’den ihraç edilen Okumuş: MHP farklı alanlara kaymaya başladı

MHP’de 7 isim parti üyeliğinden çıkarıldı