İddia: Cumhurbaşkanlığı, TÜRGEV aracılığıyla Boğaziçili öğrencilerden görüşme talep etti

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 6:04 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 6:53 pm

Eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasıyla başlayan protestolar sonrası Cumhurbaşkanlığı’nın Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle görüşme talep ettiği iddia edildi. Öğrencilerle iletişim AKP’ye yakınlığıyla bilinen TÜRGEV aracılığıyla kurulduğu öne sürüldü.

AKP’li Prof. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından, TÜRGEV aracılığıyla öğrencilerle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir görüşme planlandığı iddia edildi.

BirGün’ün haberine göre, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri AKP’ye yakınlığıyla bilinen meşhur bir derneğe ulaşarak 30 öğrenci bulunmasını istedi. 10 öğrenci bulunurken, görüşme için söz konusu derneğin 20 öğrenciye daha ulaşmaya çalıştığı öğrenildi. Dernek, ‘öğrencilere ulaşım konusunda da yardımcı olacağını’ aktardı. Konu Boğaziçi Üniversitesi öğrencinin iletişim gruplarında da tartışılırken öğrencilerde genel eğilimin bu talebin kabul edilmemesi yönünde olduğunu belirtildi.

“SEÇİLEN 30 KİŞİ BOĞAZİÇİ’Nİ TEMSİL EDEMEZ”

Boğaziçi Dayanışması, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla bu girişimi yapan derneğin TÜRGEV olduğunu açıkladı. Dayanışmadan “TÜRGEV kendini ne sanıyor?” başlıklı açıklamada, “Altını çizme ihtiyacı duyuyoruz: TÜRGEV bizle iletişim kurabilecek bir merci değildir. Neye göre seçildiğini bilmediğimiz 30 kişi, Boğaziçi Üniversitesi’ni temsil edemez” denildi.

TÜRGEV İDDİALARI REDDETTİ

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız TÜRGEV yetkilileri ise bu yöndeki söylentilerin doğru olmadığını ifade etti.

ERDOĞAN, ÖDTÜ’LÜ ÖĞRENCİLERLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Erdoğan, daha önce ODTÜ mezuniyet töreninde açtıkları pankartın ardından gözaltına alınan öğrencilerle görüşmüştü.

BULU’DAN İDARİ KADROYLA TOPLANTI

Atanmış rektör Bulu, sosyal medya hesabından idari kurulla toplantı yaptığı ana ilişkin bir fotoğraf paylaştı. “Boğaziçi’nin yıllardır yönetimini üstlenen idari kadrosu büyük bir avantaj bizler için. Yılların getirdiği tecrübe ile hem ilk toplantımızı bir saatte tamamladık hem de keyifli bir çay sohbeti yaptık.” notuyla paylaşılan fotoğrafa ise öğrencilerden “Senato toplantıyı reddedince gelmek zorunda olan idari kurulla toplantı yapıldığına” ilişkin yorumlar geldi.

Bulu’nun söz konusu paylaşımına gelen yorumların bazıları ise şöyle: