İBB yöneticisi Gülten’i darp eden saldırgan parayla bırakılmış

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 9:01 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 9:02 pm

Üsküdar’da kaçak kafe yıkımı sırasında İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten’i darp ettiği belirtilen şüpheli A. Ş. hakkındaki adli kontrol hükümlerinin uygulanması için bir ay içinde 1 milyon TL ödeyecek.

Mayıs ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar sahilindeki bir kaçak kafeyi yıkmak için harekete geçmişti. Askadar adlı kafenin kaçak ilavelerinin yıkımı sırasında İBB ekibi saldırıya uğramıştı. Alanda çıkan ve fiziki sataşmaya dönen gerginlik sırasında İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, kafe sahipleri tarafından darbedilmişti.

Şüpheli restoran işletmecisi olan A. Ş. ile ilgili yargılama sona erdi. Mahkeme, Ş.’nin üzerine atılı “Kasten Yaralama Suçunun” vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, şüphelinin üzerine atlı suçu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması sonucuna vararak, dört ay süreyle geçerli olmak üzere ikametine en yakın Jandarma veya Emniyet karakoluna haftanın her Pazar günü şahsen müracaat ederek mevcudiyetlerini ispat bakımından imza atması şeklinde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

Gerçek Gündem’den Filiz Gazi’nin haberine göre karar 1 milyon TL güvence bedelinin karar tarihinden itibaren bir ay içerisinde tek seferde mali hazinesine yatırılarak makbuzun soruşturma dosyasına sunulması suretiyle verildi.

HABERİN TAMAMI

İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, Üsküdar’daki kaçak kafelerin yıkımı sırasında darp edildi

İBB İmar Şube Müdürü Gülten’e saldıran iki kişiden biri tutuklandı