Hüsnü Mahalli TELE1’e operasyonun nedenlerini anlattı!

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 2:07 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 2:18 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının üzerine TELE1’e yapılan operasyonun nedenlerini gazeteci Hüsnü Mahalli tek tek anlattı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Yılmaz Polat, Yanardağ’ın tutuklanmasının finans çevrelerindeki yankılarını anlattı

TELE1’e yapılan operasyonun nedenlerini sıralayan gazeteci Hüsnü Mahalli, “toplumu aydınlatacak tek kanal TELE1” dedi.

Mahalli’nin açıklamaları şöyle:

“Seçim gecesi TELE1’in yayınları onları çok rahatsız etti. TELE1’in iki boyutlu kumpasın önüne geçebileceğini. Toplumu aydınlatabileceğini, topluma bir yol gösterebileceğinin korkularıyla davrandılar. Yerel seçime doğru gidiyoruz. İktidarın tezgahlarını deşifre edebilecek tek kanal TELE1 kaldı. Muhalif gibi görünen bazı televizyonlar yan çizmeye başladıklarını gördük. TELE1 Millet ittifakının dağılma sürecinde CHP içindeki tartışmaları, İYİ Parti’nin nasıl tavır alacağını yine anlatabilecek tek kanal TELE1.