Yılmaz Polat, Yanardağ’ın tutuklanmasının finans çevrelerindeki yankılarını anlattı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 12:42 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 12:54 am

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının Amerika’daki finans kuruluşlarının üzerinde olumsuz etkisinin olacağını söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Merdan Yanardağ için başlatılan operasyona katılan Buğra Kavuncu da tutukluluğu kınadı

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının Amerika’daki yankılarını Gündem Özel programında anlattı. Polat, Amerika’da yaşayan yurttaşların Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki gösterdiğini söyledi. Polat, Türkiye’nin mali bunalımdan çıkabilmek için yüzünü Amerika’ya döndüğünü söyleyerek, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Amerika’dan gelmesi… Bunlar buradaki finans kuruluşlarına fikir veriyor. Merdan’ın tutuklanması burada da yankılandı. İnsan hakları ihlalleri, basın özgürlüğü… Bu konularda Türkiye’nin karnesi zayıf. Merdan Yanardağ’ın tutuklanması buralara geniş şekilde aktarıldı. Gazetecileri Koruma Komitesi gibi uluslar arası diyebileceğimiz bir çok kurum raporlarında da yer aldı. Eğer bir ülkede özgürlükler kısıtlanıyorsa Amerika’da da finans kurumları tarafından değerlendiriliyor. Dış yatırım konularını doğrudan etkiler. Türkiye’nin siciline bir madde daha eklendi” dedi.