Hüseyin Baş’tan Erdoğan’a: Vatandaşa gösterdiğin delikanlılığı dünyaya göster

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 4:41 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 4:41 pm

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Gaziantep’te; “Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli” programına katıldı. Konuşmasında Erdoğan’ı eleştiren Baş, “Şu vatandaşa gösterdiğiniz delikanlılığın, tehditkarlığın binde birini dünyaya göstersen ve dik bir duruş sergilesen hakikaten dünya bizi kıskanacak” dedi.

Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi programında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Erdoğan’ın “Dünya bizi kıskanıyor” sözlerine yönelik konuşan Baş, “Bu kadar aciz bir dönem Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç yaşanmamıştır. Dışarıda herkesin dalga geçtiği, tabiri caizse top gibi oynadığı bir siyaset var ama içeri geliyorlar aslan kesiliyorlar. Dünya bizi kıskanıyor, öyle yapıyoruz, böyle yapıyoruz… Şu vatandaşa gösterdiğiniz delikanlılığın, tehditkarlığın binde birini dünyaya göstersen ve dik bir duruş sergilesen hakikaten dünya bizi kıskanacak” diye konuştu.

“DIŞARIDA HERKESİN TOP GİBİ OYNADIĞI BİR SİYASET VAR”

Hüseyin Baş, şunları söyledi:

Aselsan’ı satacaklardı, böyle bir gündem vardı. Bende dedim ki, ‘Aselsan’ı falan satamazsın satacaksan oturduğun sarayı sat, Araplar bayılır saraya’ dedim. Korkarım ki sözümü ciddiye aldı. Çünkü sarayın önünde böyle bayram harçlığı alacak çocuklar gibi dizilmişler… Yani, Türk devletinin ve siyasetinin geldiği noktaya bakın! Bu kadar aciz bir dönem Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç yaşanmamıştır. İşin kötü tarafı bu acziyeti yalan üzerine kurguluyorlar, yalanla bir acziyet yaşatıyorlar. Dışarıda herkesin dalga geçtiği, tabiri caizse top gibi oynadığı bir siyaset var ama içeri geliyorlar aslan kesiliyorlar. Dünya bizi kıskanıyor, öyle yapıyoruz, böyle yapıyoruz… Şu vatandaşa gösterdiğiniz delikanlılığın, tehditkarlığın binde birini dünyaya göstersen ve dik bir duruş sergilesen zaten hakikaten dünya bizi kıskanacak.

“SELMAN UÇAĞA BİNDİ, DÖNERKEN PİYASA DÜŞTÜ”

Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın Türkiye ziyaretine yönelik konuşan Baş, şöyle konuştu:

“20 Aralık günü ben şöyle bir açıklama yapmıştım, 40 milyar dolar piyasaya para sürdüler demiştik. Ben lafımın arkasındayım. Şimdi daha önce yaşadığımızı biz bu cuma günü, tekrar yaşadık. En az dört milyar dolar piyasaya para sürdüler. Bunu yapacak parayı nereden bulursunuz? Dananın kuyruğu burada kopuyor. Cuma günü bu işlem olmadan bizim bir ziyaretçimiz vardı. Daha önce, ‘Katil bunlar, elimizde ses kayıtları var, biz enayi miyiz bu davayı size vereceğiz’ denen; bu sözlerin muhatabı olan bir misafirimiz vardı. Kim o? Veliaht Prens Selman. Selman geldi, artık ayağı uğurlu herhalde. Selman uçağına bindi, dönerken piyasa düştü. Döviz düştü.

Hüseyin Baş’tan sosyal medya yasası tepkisi: Yalan haber içinde ‘Camiler yakıldı’ var mı?