Hilal Kaplan, ‘Yazlık Saray’ı savundu: Erdoğan, tatilde de devlet işlerini yönetiyor

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 10:41 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 10:41 am

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 300 odalı olduğu söylenen ‘Yazlık Saray’ını savundu. Kaplan, “Cumhuriyet tarihinin gördüğü en çalışkan Cumhurbaşkanı, tartışmasız Erdoğan’dır. Senede bir haftadan fazla tatil yaptığı görülmedi. Ve o “tatil”de de devlet işlerini takip etmeye ve yürütmeye devam ediyor” dedi.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, tartışmalara sebep olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’teki Yazlık Saray’ına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaplan, “Özel uçak, makam aracı ve yazlık saray” başlıklı yazısında Erdoğan’ın tatilde de devlet işlerini takip ettiğini ifade ederek lüks sarayı savundu.

Kaplan, yazısında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptırdığı havalimanına özel uçağınızla inip, yine onun yaptırdığı yeni otoyollarda koruma ordunuzla arzı endam etmenizde bir sıkıntı yok. Önemli bir siyasi liderseniz elbette özel uçak da kullanabilirsiniz. Onlarca araçla da korunabilirsiniz. Ancak sorun ikiyüzlülüğünüzde…” ifadelerini kullandı.

Muhalefete yüklenen Kaplan şöyle devam etti:

“ERDOĞAN, HALK GİYMİYOR DİYE ÇELİK YELEK GİYMEYİ REDDETTİ”

Siz daha muhalefetteyken bu muameleyi kendinize uygun bulurken, TC Devleti hazinesine kazandıran ve resmi ziyaretlerde kullanılan uçaklardan “israf” diye bahsedemezsiniz. Kendiniz en son model makam araçlarına binerken, Cumhurbaşkanı’nın zırhlı aracına ve koruma ekibine laf edemezsiniz. 15 Temmuz ertesinde Akşener’in evinin bahçesinde ne olduğunu bilmediğimiz bir şeyler yakılırken, Kılıçdaroğlu TV karşısında elinde kahve seyre dalmışken, Erdoğan devlete ait uçaklardan biriyle FETÖ’cülerin F-16 saldırısından kaçınarak milletiyle buluşmuştu. Halkı giymiyor diye çelik yelek giymeyi bile reddetmişti. Canını ortaya koyan bir lidere israf yakıştırması yapanların ne özel uçak ne de makam aracı konusunda aşağı kalır yanı yok. Herhalde o yüzden şimdi de “yazlık saray” diye tutturdular.
Cumhuriyet tarihinin gördüğü en çalışkan Cumhurbaşkanı, tartışmasız Erdoğan’dır. Senede bir haftadan fazla tatil yaptığı görülmedi. Ve o “tatil”de de devlet işlerini takip etmeye ve yürütmeye devam ediyor. Beş yıl önce yine bir nefes almak için Marmaris’e gittiği 15 Temmuz günü, Sözcü Gazetesi önce onun kaldığı oteli ifşa etti. İlerleyen saatlerde de suikast timi, sivillerin kaldığı ve korunması yeterli olmayan o oteli bastı ve bir Cumhurbaşkanlığı koruması ile polis memurunu şehit etti.

Erdoğan’ın 300 odalı ‘Yazlık Saray’ından görseller paylaşıldı