Hidayet Türkoğlu’ndan ‘Erşan Kartal’ çıkışı: Kadına şiddet uygulayana hakemlik yaptırmam

Yayın tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 2:13 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 2:14 pm

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, hakemlik lisansı iptal edilen ve daha sonra sevgilisini darbettiği ortaya çıkan Erşan Kartal’ın hakemliğe dönüş başvurusu üzerine “Ben kadına şiddet uygulayan birine hakemlik yaptırmam” dediği öne sürüldü.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 1 yıl önce hakem Erşan Kartal;’ın lisansını ‘disiplinsiz davranışları nedeniyle’ iptal etti. Karar Gazetesi Spor Müdürü Oğulcan Çoksayar’ın haberine göre, Kartal’ın ihracının perde arkasından ‘kadına şiddet olayları’ çıktı.

Erşan Kartal’ın ceza kuruluna sevkedildiği dönemde, 3 Ekim 2022 tarihinde bir kız çocuğu annesi H.D. isimli kadının, KADES’i (Kadın Acil Destek Hattı) arayarak sevgilisi olduğu ve birlikte yaşadığı Erşan Kartal isimli kişinin kendisini darbettiğini belirterek şikayette bulunduğu, Kartal hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ve karakol ifade tutanağı ile uzaklaştırma kararını zamanda “Sizin hakeminiz bana bunu yaptı” diyerek TBF’ye yolladığı ortaya çıktı.

Ceza kurulu ise bu dönemde “Basketbol Disiplin Talimatı’nın 29/1, 29/5 ve 29/6. maddeleri kapsamında toplam 1 yıl 4 ay hak mahrumiyeti alan Kartal’ın lisansının da TBF Hakemler Talimatı’nın 9/4/d ve 19/3. maddeleri ile Basketbol Disiplin Talimatı’nın 23. maddesi gereğince oy birliğiyle iptal edilmesine karar verdi.

Hakem Erşan Kartal’ın lisansı iptal edildi

 

KARTAL KARARI TAHKİM KURULU’NA TAŞIDI

Erşan Kartal’ın, kararı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na taşımasıyla ise cezası 4 aya indirildi.

Kartal’a hakemliğe dönmesi için başvuru yapılmamasıyla birlikte hakem 3ylül ayında TBF ve Merkez Hakem Kurulu Üyeleri hakkında “Tahkim Kurulu kararını uygulamadıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

HİDAYET TÜRKOĞLU’NDAN REST

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun ise bu suç duyurusunun üzerine “Ben kadına el kaldıran birine kesinlikle hakemlik yaptırmam” ifadelerini kullanarak Kartal’ın hakemliğe dönüşünü veto ettiği öğrenildi.

Kartal’ın da yakınlarına “Hakemliğe geri dönemeyeceğimi biliyorum. Ancak suç duyurusu sonrasında karar lehime çıkarsa TBF’ye uğradığım zarar karşılığı 1 milyon lira maddi, 10 milyon lira manevi tazminat davası açacağım. Bu parayı da çatır çatır alacağım” dediği iddia edildi.

Cedi Osman’dan Hidayet Türkoğlu’na: Beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem