Herkesin aklındaki soru! Yusuf Demir Milli Takım’da oynayabilir mi?

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 12:38 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 12:48 pm

Galatasaray’ın Rapid Wien’den transfer ettiği ve geçtiğimiz sezonu Barcelona’da geçiren Yusuf Demir‘in Türk Milli Takımı’nda oynama ve yerli statüsünde olma şansı var mı?

Galatasaray ‘ın Rapid Wien’den 6 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer ettiği Yusuf Demir, Süper Lig’deki ilk maçına Kasımpaşa karşısında çıktı. Sarı kırmızılı takımın 3-2 kazandığı maçta Yusuf, 77. dakikada Belçikalı yıldız Dries Mertens’in yerine oyuna girdi. Genç oyuncu, uzatmalarla birlikte yaklaşık 18 dakikada iyi kumaşını hemen belli etti ve sosyal medyanın da en çok konuşulan isimlerinden oldu.

MİLLİ TAKIM’DA OYNAYABİLİR Mİ?

Avusturya’nın başkenti Viyana’da dünyaya gelen 19 yaşındaki gurbetçi futbolcu Yusuf Demir’in Kasımpaşa maçında gösterdiği performanstan sonra herkes Türk Milli Takımı’nda oynayıp oynayamayacağını merak etti.

AVUSTURYA İLE 4 MAÇA ÇIKTI TÜRKİYE ŞANSI BİTTİ

Yusuf Demir, altyapılar dahil olmak üzere A takımda da milli takım tercihini Avusturya’dan yana kullanmıştı. Türk oyuncu, toplam 4 kez Avusturya Milli Takım formasıyla sahaya çıktı. FIFA’nın talimatlarına göre genç bir oyuncu 3 kezden fazla bir milli takımın formasını giyerse bir başka milli takımı seçemiyor. Avusturya ile 4 maça çıkan Yusuf Demir bu nedenle Türk Milli Takımı’nda oynama şansını kaybetti.

YUSUF DEMİR YERLİ STATÜSÜNDE Mİ YERLİ Mİ?

Yine bir çok insan Yusuf Demir’in Galatasaray’daki statüsünü de merak etti. Taraftarlar yine internet üzerinden “Yusuf Demir yabancı statüsünde mi yerli statüsünde mi oynuyor” sorusunun cevabını aradı. Yusuf Demir, 2015-2016 sezonundan sonra milli takım tercihini Avusturya’dan yana kullandığı için yerli statüsü hakkını kaybetti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 7 yıl önce çıkardığı talimatta, gurbetçi futbolcuların milli takım tercihinde 2015-16 sezonunu sınır olarak koymuştu. Dolayısıyla Yusuf Demir, Galatasaray’da yabancı futbolcu statüsünde oynuyor.

Yusuf Demir transferinde “enflasyon” itirafı!