AKP’de yerel seçimlerin faturası trollere kesildi! Erdoğan MYK’da talimat verdi

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 10:38 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe 10:40 am

AKP’de yerel seçimlerin kaybedilmesinin nedenleri tartışılmaya devam ediyor.  Trol hesaplar AKP Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) ‘ya taşındı. İddiaya göre AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MYK toplantısında konuyla ilgili talimat verdi.

AKP’de yerel seçimlerde yaşanan kaybın faturasının ilk kesildiği yer sosyal medyadaki troller oldu. AKP’nin önceki gün yapılan MYK toplantısında ‘troller’ konusu tartışıldı. İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde yer alan habere göre toplantıda, partiyi ve kurmaylarını sistemli bir şekilde hedef alan trollerin tek tek tespit edildiği, sorunun çözümü için Erdoğan’ın talimat verdiği öğrenildi.

“Troller müsilaj gibi devleti sardı”

TROLLER TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Trollerin hesap trafiklerinin de bilindiği 14 ana hesap ve bunlara bağlı 60 sahte hesap olduğunu belirten parti kaynakları, “Özellikle X üzerinden 14 ana hesap ve onlara bağlı 60’a yakın bot hesap üzerinden partimizin kurumsal kimliğine ve kurmaylarımıza yönelik itibar suikastı gerçekleştirildiğini tespit ettik. Birçoğu para harcanarak yaptırılıyor. Saldırıyı yapanlar, yaptıranlar ve arkasında kimlerin olduğu, kimin için yapıldığı raporlarımıza girdi. Konuyu çok ciddi takip ediyoruz. Trol meselesi bitirilecek” dedi.

 

Kaynak: TELE1