Yusuf Demir transferinde “enflasyon” itirafı!

Yayın tarihi: 9 Eylül 2022 Cuma 8:12 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2022 Cuma 8:12 pm

Yusuf Demir‘in transferi konusunda Galatasarayla taksitli anlaşma yapan Rapid Wien’in Sportif Direktörü Zoran Barisic, “Tabi yüksek enflasyon nedeniyle, son ödeme gelene kadar paranın değer kaybı riski söz konusu. Evet, enflasyonu düşünemedim” dedi.

Genç orta saha oyuncusu Yusuf Demir’i Galatasaray’a 5 taksitte ödemeyle satan Avusturya Takımı Rapid Wien’in Sportif Direktörü Zoran Brasic, transfer hakkında açıklamalarda bulundu.

‘TAKSİT GECİKİRSE YÜKSEK EK ÖDEME’

Zoran Brasic, Galatasaray’ın taksit ödemelerinin herhangi birinde gecikmesi durumunda yüksek miktarda ek ödeme alacaklarını belirtti. Transfer ödemesinin 4 sezona yayılması nedeniyle oluşabilecek enflasyon riskini düşünmediğini söyleyen Brasic, “Taksitle oyuncu transferi sistemini biz de kullanıyoruz. Normal bir süreç. Bu anlaşmayla kendimizi iki, üç şekilde garanti altına aldık. Eğer bir taksitin ödenmesi gecikirse, son derece yüksek ek ödemeler alacağız. Tabi yüksek enflasyon nedeniyle, son ödeme gelene kadar paranın değer kaybı riski söz konusu. Evet, enflasyonu düşünemedim” şeklinde konuştu.

Zoran Brasic, Yusuf Demir’in sözleşmesinde değişikliğe gitmeyi ve bir çıkış maddesi koymayı düşündüklerini fakat Galatasaray’dan gelen teklifle daha fazla kazandıklarını söyledi. Brasic, “İlk yazılı teklif Çarşamba gecesi geldi. Kabul etmedik. Demir’in sözleşmesinde bir çıkış maddesi olacaktı. Şimdi sabit bir transfer ücreti, başarı halinde bonuslar ve olası bir sonraki satıştan pay ile daha fazla kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk şaşkın! “Bu kadarını beklemiyordum”