HEDEP’ten seçim ittifakı açıklaması

Yayın tarihi: 12 Kasım 2023 Pazar 2:01 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2023 Pazar 2:01 pm

HEDP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 2024 Yerel Seçimleri hakkında, “Batı’da ittifaklara açık olduğumuzu burada belirtmek istiyorum. Bu herhangi bir ittifakta kesin olarak yer alacağımız anlamına gelmemeli” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Yerel Yönetimler Kurulu’nun düzenlediği Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı’nda konuştu.

İttifak konusunda açıklamalarda bulunan Tuncer Bakırhan, “Batıda ise huzurlarınızda kamuoyuyla paylaşmak istiyorum: İttifaklara açık olduğumuzu burada belirtmek istiyorum. İttifak yapacağımız güçlerle yapmış olduğumuz hiçbir konuşma, çalışma, aldığımız bir karar kesinlikle sizden habersiz olmayacaktır, sizinle paylaşacağız. Bu herhangi bir ittifakta kesin olarak yer alacağımız anlamına gelmemeli. Halkımızın işine gelmeyen, halklarımızın, emekçilerimizin işine gelmeyen ittifaklar bize dayatılırsa seçeneksiz değiliz. En iyi ve güçlü adaylarımızla 3. Yol siyasetimizi yerel seçimlerde hayata geçirebilecek hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

HEDEP’ten Erdoğan ve MHP’ye AYM yanıtı: Operasyon çekmek istiyorlar