Yunan adalarına kapıda vize uygulaması! İşte geçerli olan adalar…

Yayın tarihi: 30 Nisan 2024 Salı 4:50 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı 4:50 pm

Türk vatandaşlarına yönelik Yunan adalarına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulanması bugün itibarıyla 10 adada geçerli olacak. İşte o 10 ada…

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarına yönelik Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının geçerli olacağı ada sayısının artırıldığını duyurdu.

Açıklamaya göre göre, Yunanistan’ın 30 Mart itibarıyla 5 Ege adası için başlattığı ekspres vize uygulaması bugünden itibaren 10 Ege adası için geçerli olacak.

UYGULAMANIN GEÇERLİ OLACAĞI ADALAR

İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adalarına ilaveten artık İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) Sömbeki (Simi)

VİZE ÜCRETİ

Bir geçiş için geçerli olacak vize 60 euro

AYRINTILAR

Ekspres vize uygulanmasından faydalanmak isteyen Türk ziyaretçilerin, kendilerinden istenen evrakları başvuru formuyla Yunan yetkili birimlerine ulaştırmaları gerekiyor. Gerekli evraklar, adaya geçiş noktalarında yetkili birimlere teslim ediliyor ancak girişlerde bekleme yaşanmaması için evrakların ziyaret öncesinde adalar ve Türkiye arasındaki feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine teslim edilmesi tavsiye ediliyor.

Her bir ada ziyareti için Yunan makamlarınca 1 ila 7 gün geçerli olacak vize veriliyor. Adalar için alınan ekspres vizeler sadece bu adalar için geçerli olabiliyor ve Yunanistan’ın başka bir bölgesine geçişte kullanılamıyor.

Kapıda vize dönemi başladı, Türkler Yunan adalarına akın etti

Kaynak: TELE1