HEDEP’ten Erdoğan ve MHP’ye AYM yanıtı: Operasyon çekmek istiyorlar

Yayın tarihi: 10 Kasım 2023 Cuma 10:54 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2023 Cuma 10:54 pm

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu bu kararla birlikte birlikte oraya da bir operasyon çekmek istiyorlar” dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Zeynel Lüle’nin TELE1 ekranlarında sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk oldu.

Tuncer Bakırhan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi(AYM) kararına karşı çıkan Yargıtay üyelerine verdiği destek ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in AYM’nin kapatılması ya da yeniden düzenlenmesi yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

Bakırhan, bütün yargının iktidara bağlanmaya çalışıldığı değerlendirmesini yaparak, “Kendilerine hizmet etmeyen kararlar hangi mahkeme tarafından verilirse verilsin tanınmıyor. Şimdi bir biçimde Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu bu kararla birlikte birlikte oraya da bir operasyon çekmek istiyorlar” dedi.

“KENDİ İŞİ OLMAYAN BİR ŞEYİ YAPARAK İLKE İMZA ATMIŞTIR”

Tuncer Bakırhan şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi’ne ilişkin birkaç yıldır ‘kapatılmalı’, ‘kararlarını tanımıyoruz’ bizzat Saray’ın kendisi, Cumhurbaşkanı’nın kendisi, defalarca demeç verdi. En son iktidarın küçük ortağı zaten sabah akşam yatıp kalkıp Anayasa Mahkemesi ve HEDEP ile ilgili demeçler veriyordu.Yargının bundan etkilendiği ortadadır. Kendi işi olmayan bir şeyi yaparak bir ilke imza atmıştır. Burada yargının ne kadar bağımsız olduğu; ne kadar demokratik değerlere, uluslarası hukuk kurallarına uygun kararlar vermediğini de gördük. Kendilerine hizmet etmeyen kararlar hangi mahkeme tarafından verilirse verilsin tanınmıyor. Şimdi bir biçimde Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu bu kararla birlikte birlikte oraya da bir operasyon çekmek istiyorlar. Hem iktidar partisinin danışmanlarından birisi hem de küçük ortağın yöneticilerinden birisi o yönde bir mesaj verdi: ‘Anayasa Mahkemesi ya kapatılmalıdır ya da yeniden düzenlenmelidir’. Yeniden düzenlenmeli demek aslında siyasal iktidarın denetimi altında olan, onun pratiklerine uygun adım atan, kararlar veren, mevcut yargıyı da ortadan kaldırmaya dönük bence bir yaklaşımdır.”

MHP’den AYM tehdidi! “Ya kapatacağız ya yapılandıracağız”