HDP’li Semra Güzel’in tutukluluğuna devam kararı

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 3:07 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 3:07 pm

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in tutukluluğuna devam kararı verildi. Duruşmada dinlenen 2017 yılında öldürülen PKK’lı terörist Volkan Bora’nın annesi, Güzel ile birlikte PKK kampına gittiklerini anlattı. Anne Bora, Güzel’in oğlunun sözlüsü olduğunu söyledi.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan HDP’nin eski Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in davasının 5. duruşması görüldü.

Duruşmaya Adıyaman’da 2017’de operasyonda öldürülen ve telefonundan Semra Güzel ile fotoğrafları çıkan terörist Volkan Bora’nın annesi Songül Bora tanık olarak dinlendi. Bora duruşmada, oğlundan haber alamayınca Güzel’in yanına gittiğini, onun da birlikte Volkan Bora’nın yanına gidebileceklerini söylemesi üzerine Diyarbakır’dan Şırnak’a gittiklerini, oradan pasaportla sınırı geçtiklerini anlattı. Sınırdan geçtikten sonra minibüse bindiklerini, 15 dakika ilerledikten sonra indikleri yerde yanlarına iki kadının geldiğini anlatan Bora, PKK kampına gitme sürecine ilişkin şunları söyledi:

“Kadınların sivil kıyafetleri vardı, Semra Güzel’le konuştular. 1 saat gittik, ondan sonra gelen kişilerin getirdiği araca bindik. Semra ile benim gözlerimizi bağladılar. Telefonlarımızı aldılar. Bir araca bindik, orada indik gözümüzdeki bantları çıkardılar. Kamelya gibi bir yerdi, etrafta silahlı kişiler vardı. Benim tek amacım oğlumu görmekti. Oğlumun orada olmadığını söylediler. Sabaha kadar bekledik. Oğlumu gördüm, sonra orada üçümüz her yerde beraberdik. Üçümüz o çevreleri gezdik sonra başka bir bölgeye geçtik. Yine gözlerimiz bağlanmıştı. Oğlum yanımdaydı. İki gece böyle geçti. Üçüncü gece çıktık oradan. Dönerken de bizi bir araca bindirdiler aldıkları yere bıraktılar. Oradan sınır yakındı, minibüse binip Türkiye’ye geçtik.”

Songül Bora, oğlunun sözlüsü olması nedeniyle Güzel’i tanıdığını en son 4-5 yıl önce görüştüğünü kaydetti.

GÜZEL: TANIĞIN İFADELERİNDE ÇELİŞKİ VAR

Songül Bora’nın ifadelerine karşı söz alan Güzel de tanığın ifadelerinde çelişki olduğunu, ifadelerini psikolojik baskı altında verdiğini söyledi.

Daha sonra ara karara yönelik görüşünü açıklayan savcı, sanığın tutukluluk halinin eylem ve delillerle orantılı olduğunu belirterek, Güzel’in tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Semra Güzel’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Aralık’a erteledi.

HDP’li Semra Güzel’in tahliye talebine ret