HDP’li Semra Güzel’in tahliye talebine ret

Yayın tarihi: 20 Şubat 2023 Pazartesi 2:43 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2023 Pazartesi 2:43 pm

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada tahliye talebi reddedildi.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Semra Güzel Güzel katılmazken avukatları salonda hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, Güzel’in Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendiğini, bu nedenle duruşmaya katılamayacağına ilişkin mazeret dilekçesini okudu ve mazeretinin kabul edildiğini bildirdi.

Güzel’in avukatı, bir önceki celse ‘durma’ talebinde bulunduklarını hatırlatarak, bu talebi yinelediklerini söyledi. Talep üzerine görüşü sorulan savcı, sanığın 22 Aralık 2022’de milletvekilliğinin sonlandırıldığını, yargılanmasında hukuken bir sakınca olmadığını vurgulayarak, talebin reddini istedi.

Mahkeme heyeti, Güzel’in avukatlarının ‘durma’ talebinin reddedildiğini açıkladı. Savcı, Güzel’in sahte kimlikle yakalandığını, kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Avukat ise “Müvekkilimin farklı bir kimlikle yakalanmış olması yargıya güvenmemesinin sebebidir. Müvekkilim yargıya güvenmeyerek, kendi emniyetini kendi sağlamıştır” diyerek, Güzel’in tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Semra Güzel’in tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı 28 Nisan’a erteledi.

Tutuklanan HDP’li Semra Güzel’in ifadesi ortaya çıktı