HDP’li Buldan: Hedefimiz parlamentoda en az 100 vekile ulaşmak

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 1:21 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 1:21 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin son grup toplantısında 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçime ilişkin konuştu. Buldan, “Hedefimiz parlamentoda en az 100 vekil sayısına ulaşmaktır. Bunu başaracak gücümüz ve inancımız da kesinlikle vardır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM’nin seçimler öncesindeki partisinin son grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Seçimler öncesi son grup toplantısını gerçekleştiriyoruz. Her son yeni ve güçlü bir başlangıçtır. Yeni dönemin en güçlü sözü, en güçlü grubu olarak yine burada bu kürsüde olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

*Öyle güçlü geleceğiz ki bu salonlara sığmayacağız. Sesimiz de sözümüz de bu salonlardan her yere ulaşacak. Evet hep buradaydık, olmaya devam edeceğiz. Yeşil Sol Parti’deyiz sevgili arkadaşlarım. Değişim ve çözüm gücü olan Yeşil Sol Parti’deyiz.

*14 Mayıs’ta tek adam rejiminin felaket iktidarını göndermek için kadınlar olarak geliyoruz. Türkiye’yi kadınların baharıyla buluşturmak için geliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından Yeşil Sol olarak geliyoruz.

*Bu ülkenin üzerine karabasan gibi çöken bu faşizm düzeninden halklarımızı kurtarmak için geliyoruz. Kutuplaşmadan, çatışmadan, nefret siyasetinden, inanç sömürüsünden, ranttan ve savaştan beslenen AKP-MHP rejim ortaklığından bu ülkeyi hep birlikte kurtarmak için geliyoruz sevgili dostlar. Türkiye’yi tekçilik ucubesinden de kayyum darbesinden de yasaklar cenderesinden de hep birlikte kurtaracağız.

*Halkımız bilmelidir ki emek sömürüsü, kölelik düzeni, yoksulluk, açlık ve sefalet bu ülkenin kaderi asla değildir. Acıdan ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen savaş politikaları asla kaderi değildir. Kadına karşı şiddetin, cinayetin, eşitsizliğin kaynağı olan tekçi erkek düzeni kadınların asla kaderi değildir. Çalınan bir gelecek, yaratılan bir umutsuzluk gençlerin kaderi asla değildir. Doğal afetleri asrın felaketine dönüştüren ölümcül rant politikaları insanlarımızın, kentlerimizin asla kaderi değildir. Hiçbir yurttaşımız AKP-MHP iktidarının kriz düzenine asla muhtaç ve mecbur değildir.

*Başka bir yol mümkündür, vardır dedik. Özgür, eşit ve demokratik bir yaşamın yollarını açmak için mücadele verdik. İşte o yolun adı üçüncü yoldur, Yeşil Sol’dur. Ülkenin üzerine çöken AKP-MHP siyasi enkazını hep birlikte kaldıracağımıza söz verdik. Sadece kaldırmakla yetinmeyeceğiz, 21 yılda bu ülkeye yaşattıkları tüm felaketlerin siyasi hesabını da mutlaka soracağız. Herkes görecek ki Yeşil Sol Parti, bu ülkenin tarihini ve makus talihini değiştirecektir.

*AKP-MHP iktidarının ülkeye yaşattığı kara kışın ömrü de sandıklardaki Yeşil Sol baharına kadardır. Baharda bitecekler, baharda gidecekler. Halkı tebaa olarak gören, kamu kaynaklarını babalarının parası gibi hoyratça kullanan, ülkeyi haramilerin, beşli çetelerin çiftliğine dönüştüren, doğayı kevgire çeviren bu arsızlık ve hırsızlık düzenine son vereceğiz.

“İKİNCİ CUMHURİYET YÜZYILINDA YENİ DÖNEMİN KAPILARINI AÇIYORUZ”

*İkinci yüzyılında cumhuriyeti, halklarımızın demokrasi talepleriyle buluşturmak ve demokratik bir cumhuriyet yüzyılını birlikte yaratmak için yeni dönemin kapılarını açıyoruz.

*14 Mayıs seçimleri bu nedenle kritik ve çok önemlidir. Sadece bir seçim değildir. Sandık başına gidip, sadece oy kullanmak değildir. Yaşayacağımız bu düzeni ve geleceği hep birlikte belirleyeceğimiz bir seçimdir.

*Büyük bir şevkle, heyecanla son zamanların en büyük seçim kampanyasını yürüteceğiz. Tüm baskı ve engellemelere rağmen meydanları iktidar faşizmine bırakmayacağız. Seçim meydanlarında halkımızın en güçlü sesi olmaya devam edeceğiz.

*Kumpaslarla, kapatma davasıyla, tuzaklarla, siyasi operasyonlarla bizleri durdurmaya çalışan faşizm düzenine karşı gücümüzü meydanlarda ve sandıklarda en güçlü şekilde göstereceğiz.

“HEDEFİMİZ PARLAMENTODA EN AZ 100 VEKİL”

*Hedefimiz parlamentoda en az 100 vekil sayısına ulaşmaktır. Bunu başaracak gücümüz ve inancımız da kesinlikle vardır. İttifaklarımızla, Kadın ve Gençlik Meclislerimizle, en geniş ve güçlü temsiliyeti sağlamak için bu hedefimize kesinlikle kilitlenerek çalışacağız.

Gültan Kışanak yazdı HDP’li vekiller beğendi! “Bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir”