HDP’den MHP’ye “kilit” yanıtı: Seçimlerde halk sizin kapınıza vuracaktır

Yayın tarihi: 24 Ocak 2023 Salı 1:48 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2023 Salı 1:51 pm

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin partisine kilit vurulması gerektiği sözlerine yanıt verdi. Sancar, “Seçimlerde sizin kapınıza halkın kilit vurduğu tarih olacaktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Anayasa Mahkemesi’ni HDP’nin kapatma başvurusunu inceleyeceği için hedef aldı.

Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi’nin Halkların Demokratik Partisi’nin talebiyle 25 Ocak 2023 tarihinde kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkelerine tamamen aykırıdır. Bu neyin görüşmesi, neyin arayışı, neyin hazırlığıdır? Anayasa Mahkemesi şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır hem de vakit kaybetmeksizin bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli kapısına kilit asılmalıdır. HDP isteğiyle Anayasa Mahkemesi’nin davayı sulandırması doğru değildir. Dağda beli kırılan bölücü terör örgütünün mahkeme kapılarında tedavi edilme ayıp ve arayışından vazgeçilmelidir. Anayasa Mahkemesi’nin zamana oynama teşebbüsü terörün değirmenine su taşımaktır” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Bahçeli’nin sözlerine partisinin grup toplantısında yanıt verdi. Sancar, Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesini tehdit ettiğini ve açıkça Anayasayı çiğnediğini söyledi. Sancar, tam olarak şunları dile getirdi:

Bahçeli’den AYM’ye HDP tepkisi: Terörün değirmenine su taşımaktır

“Bugün iktidarın küçük ortağı buradan esti gürledi yine. Anayasa Mahkemesi’ne talimatlar gönderiyor. Bırakın talimatları. Anayasa Mahkemesi’ni tehdit etti. Açık ve net şekilde şantaj yapıyor. Artık Anayasa diye bir şey kalmadı. Anayasa’yı ayaklar altına alma konusunda en ufak çekinceleri yok. Çünkü kurtuluşları hukuksuzluktadır. Zorbalıktadır öyle biliyorlar.

Ne diyorlar, Anayasa Mahkemesi’ne seçimlerin adil ve demokratik geçebilmesi için bizim hakkımızdaki kapatma davasının seçimden sonrasına ertelenmesini istedik. Bunu kendimiz için değil Türkiye’deki bütün demokrasi güçleri için, emek ve barış idealleri için istiyoruz. Anayasa Mahkemesi’ni tehdit ediyor. Eğer bu kararı derhal HDP aleyhine almazsanız, “hainsiniz” diyor.

“HESABIN HALKA BİRLİKTE VERECEKLER”

Şimdi yargıya bundan daha açık tehdit olabilir mi? Bu sadece MHP’nin sözü söylemi olarak anlaşılmamalıdır. Bu iktidarın politikasıdır. Rejimin politikasıdır. Yapılan her şey birlikte yapılmaktadır. Hesabını da halka birlikte verecekler.

MHP’nin genel başkanı bunlar savuruyor. İtirazı varsa açıkça söyleyebiliyorsa. Bu kadar açık Anayasa ihlalleleri, bu zorbalık tehdit politikası karşısında sessiz kalamazsınız. Sessiz kaldığımız zorbalık pratiği ülkeye egemen kılınmak istenen sistemin bir aynasıdır. O aynayı birlikte görelim birlikte bozalım.

“KİLİT ÜRETİCİLERİ TALEBİNİZİ KARŞILAYAMAZ”

Bir sözü daha var HDP kapısına kilit vurulsun diyor. Talimat veriyor. Bizim kapımıza kilit vuracakmış.  Biz anahtar parti diyoruz onlar kilitten bahsediyor. Tonlarca kilit getirseniz hepsini açarız, hepsini. Bu ülkede kilit üreticileri sizin taleplerini karşılayacak üretimleri bile yapamazsınız. Öyle anahtarlar var ki elimizde koyduğunuz her kilidi çatır çatır açacağız. Ve bu mücadele kararlılık seçimlerde sizin kapınıza halkın kilit vurduğu tarih olacaktır. Halk sizin kapınıza vuracaktır.