Bahçeli’den AYM’ye HDP tepkisi: Terörün değirmenine su taşımaktır

Yayın tarihi: 24 Ocak 2023 Salı 11:02 am - Güncelleme: 24 Ocak 2023 Salı 1:58 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Muhalefeti hedef alan Bahçeli, HDP’nin kapatılması konusunda AYM’nin davayı sulandırdığını söyledi. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Diyarbakır’daki yaptığı konuşmayı da hedef alan Bahçeli, “Silahlara değil de siyasete uzak olacağı günler yakındadır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında partililere seslendi. Bahçeli yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili, Erdoğan’ın adaylığı tartışmalarına da değinerek, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız seçim kanunları değişiklikleri 14 Mayıs’ta da geçerlidir. Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. Bahçeli İsveç’teki eylemlere tepki göstererek, “İsveç’in NATO üyeliği suya yazılmış yazı. NATO ile doğmadık NATO ile ölmeyiz” ifadelerini kullandı.

HDP’nin kapatılma davasının seçimlerden sonraya bırakılmasını talep etmesini eleştiren Bahçeli, “HDP kapatılmalıdır. Defteri dürülmelidir. AYM’nin davayı sulandırması doğru değildir” dedi.

HDP’den AYM’ye yeni başvuru

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“MUHALEFET GÜVENLİK SORUNUNA DÖNÜŞTÜ”

“24 Haziran 2018 seçimleri sonrası yerli ve yabancı çıkar ortakları korkuya yeniden kapılmışlardır. Korkunun ecele faydası olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin vasfından irkilip, iliklerine kadar korku duyan iç ve dış mihrakların oyunları peş peşe sergilenmektedir. Çünkü Türkiye ayağına vurulmuş prangaları koparmaya başlamıştır. Çünkü Türkiye yükselişe geçmiştir. Siyasi, ekonomik ve diplomatik ablukalar birbirini kovalarken kızılelma ruhu canlanmış, Türkiye kudreti hayalden gerçeğe dönüşmüştür. CHP emperyalizmin gedikli lejyonu, HDP tetikçisi, diğerleri de siyasi garnitürü olarak ayrılmışlar, Türk milletinden ayrılmışlardır.

Zillet İttifakı’nın paydaşları; kimin kiminle yürüdüğü ortadadır. Hiçbir muhalefet paritisi, Türkiye’deki muhalefet partileri kadar acınacak duruma düşmemiştir. Bu muhalefet çok ciddi güvenlik sorununa dönüşmüştür.”

“HDP’NİN İSTEĞİ İLE AYM DAVAYI SULANDIRMASIN”

“Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı’nı devirmek maksadıyla zillet ittifakının paydaşları koşulmuşlardır. Artık her şey ortadadır. Kimin kimlerle el birliği yaptığı dibine kadar bellidir. Hiçbir muhalefet partisi, Türkiye’deki muhalefet partileri kadar acınası hale düşmemiştir. İşin can alıcı noktasıysa bu muhalefetin ciddi güvenlik sorununa dönüşmüş olmasıdır. PKK’nın elebaşlarından terörist Mustafa Karasu ‘AK Parti ve MHP’yi yıkmalıyız yoksa bizi yok edecekler’ dedi mi demedi mi? PKK/YPG, FETÖ, DHKP-C, AK Parti ve MHP’nin zaafını kolluyorlar mı? Evet kolluyorlar. Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin talebiyle 25 Ocak 2023 tarihinde kapatılma davasının seçim sonrasında görüşülecek olması adalet ilkeleriyle tamimiyle aykırıdır. Bu neyin görüşmesi, neyin arayışıdır. Anayasa Mahkemesi şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrası görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır. Bölücü ve terör yatağının kapısına kilit asılmalıdır. HDP’nin isteğiyle AYM’nin davayı sulandırması doğru değildir. Yıkılan ve yok olan eli kanlı hainlerden başkası olmayacaktır. Cumhur İttifakı’nı yıkmazlarsa yok olacaklarmış, şunu bileydiniz. Biz bitmeyiz ama teröristleri ve bölücü canileri bitirmek, bizim tutulacak yeminimizdir. Millete, tarihe ve şehitlere namus borcumuzdur. Başaracağız.”

THE ECONOMİST TEPKİSİ

“Türk’ün ekmeğini yiyip gavurun kılıcı savuran kokuşmuşları Türk milleti asla affetmeyecektir. Bu kez de devreye İngiliz The Economist dergisi girmiştir. Bunlar aleyhimize kurgular yapan küresel aklın, karanlık odakların husumet odaklarıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ufukta belirdiği andan itibaren zehirli yılanlar dışarı çıkmaya başlamıştır.

Cumhurbaşkanımıza bedel ödetmeye kalkışan, 85 milyon vatandaşımızı karşısında bulacaktır. İşte meydan, işte millet, kendine güvenen durmadan gelsin beri.”

İSVEÇ’TEKİ KUR’AN YAKMA EYLEMİNE TEPKİ

“İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği terörizme verdikleri desteğin kesilmesine bağlanmıştır. Rusya ile Ukrayna arasında süregelen çatışmalardan sonra endişeye kapılan İsveç’in, NATO üyeliğinin olumsuz sonuçlanmasını sağlamak ihtimal dahilindedir. İki ihtimal de faşist, ırkçıdır. Hedef sadece Türkiye değil tüm İslam alemidir. Bu saatten sonra İsveç’in NATO üyeliği suya yazılmış yazı gibidir. Viking uzantıları ardına efendilerini alsa da İslam’ın sancağını zedelemeye gücünü yettiremeyecektir. NATO ile doğmadık, NATO’suz da şükür ölmeyiz. Kur’an-ı Kerim bir kağıttan ibaret değildir. İlahi takdir ve hüküm bellidir. Yanacak olan günahkarlardır. Zalimlere destekçilerine seslenerek şu hükmü hatırlatıyorum; Allah’tan başka galip yoktur.”

İYİ PARTİ’YE YÜKLENDİ

“Milletimizin gündemi zillet değil vatandır. Seçimler Allah nasip ederse 14 Mayıs’ta yapılacaktır. 26 Ocak 2023’te 11. 6’lı masa toplantısı İP’in ev sahipliğinde yapılacaktır. Milletimizin gündemi zillet değil vatandır, bağımsızlıktır, 14 Mayıs demokrasi zaferidir. Milli birliğin ve kardeşliğin adresi Cumhur İttifakı’dır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olamayacağını iddia edenler hukuk cahilidir. Bunların hepsi boşuna çırpınmaktadır; adayımız belli kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Zillet ittifakı çok tehlikeli sularda kulaç atmaya devam etmektedir. Seçim kanunlarında geçen sene yaptığımız değişiklikler 14 Mayıs 2023 yılında hukuken geçerlidir.

İP Başkanı’nın geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da yaptığı konuşma kötülüğün manifestosudur. Demiş ki İYİ Parti’yi Kürtler Türkler Zazalar kurdu. Silahlara veda… Siyasi ayrılık yaşadığımız İP’te bu sözleri nasıl kabul edecektir. Silahları nasıl bırakalım? Silahlara veda ne demektir? Teröre boyun mu eğelim? Akılları çelinip aramızdan kopartılanların aşama aşama PKK’nın kuyruğuna takmaya çalışanları kul affetse de  Allah affeder mi? Türk milletini kabile formatına dönüştürmenin neresi iyiliktir. MHP’ye ihanetin tarla kurultaylarının nedeni sanıyorum çok daha netleşmiştir. Silahlara veda mesajını düşünüp tavır göstermesi gerekenler bir zamanlar yan yana olduğumuz kişilerdir. İP Başkanı’nın silahlara değil de siyasete uzak olacağı günler yakındadır.”