HDP’den bir Kılıçdaroğlu açıklaması daha!

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 1:39 pm - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 1:41 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı adaylığı resmen açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ederek aday çıkarma durumunu yeniden değerlendireceklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Parlamento Grubu’nda konuştu, “Amed diye bir yer yoktur Amedspor’dan bahsedilmeyecektir” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Buldan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da tebrik ederek HDP’nin aday çıkartma kararını yeniden değerlendireceklerini söyledi.

“OLMAYACAK OLANLAR SİZLERSİNİZ”

Toplantıda konuşan Pervin Buldan, ırkçı saldırı yaşanan Bursaspor-Amedspor maçına dair “Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Diyarbakırspor’un Amedspor olarak isimlendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum” diyen Bahçeli’ye yanıt verdi. Buldan şunları söyledi:

“Hafta sonu örgütlü, faşist bir saldırıya ülkece tanık olduk. Sahada ırkçı gruplar tarafından tribünlerde sergilenen resimler bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu bizlere çok net olarak göstermiştir. Amedspor oyuncularına, yönetimine, taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, geçmiş olsun diyorum.

Hükümetin küçük ortağı bu salonda biraz önce yapmış olduğu konuşmada, ’90’ların karanlık çetelerine bir kez daha açıkça sahip çıktı. ‘Amed yok’ dedi, ‘Amedspor yok’ dedi. Ben de buradan bir kez daha diyorum ki Amed vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor gol atmaya devam edecektir. Olmayacak olanlar, bu seçimde gidecek olan sizlersiniz. Türkiye’nin başında büyük bir felaket olan sizlersiniz. Irkçı konuşmalarınızla, saldırgan tavırlarınızla ve bu zihniyetinizle gitmeye mahkumsunuz ve bizler sizi göndereceğiz.”

Devlet Bahçeli Bursaspor’a sahip çıktı Amedspor’u hedef aldı

“GİEDECEKSİNİZ, KAYBEDECEKSİNİZ”

“Buradan bir kez daha söz veriyoruz halkımıza. ’90’lı yılların karanlık ruhunu yeniden canlandırmak isteyenlere, faşizmi can suyu olarak görenlere halkımız en büyük cevabını elbette ki sandıklarda verecek. Bu ülkeyi ’90’ların karanlığına tekrar götürmenize asla izin verilmeyecek. Ama şunu da ifade etmek isterim ki siz ’90’ların karanlık çukurunda kalmaya devam edeceksiniz, tarih sizi hep böyle anacak.

Bütün Türkiye halklarına karşı geliştirilen bu tehdidin sahipleri bilsin ki demokrasi ve barış mücadelemizin karşısında bütün kirli tezgahlarınızla birlikte yenileceksiniz, gideceksiniz ve kaybedeceksiniz”

“HALKLARIMIZ HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR”

“HDP olarak, kadınlar olarak üstlendiğimiz tarihsel rolün ve bu büyük sorumluluğun elbette farkındayız. Bu bilinç ve sorumlulukla hareket edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Halklarımızın geleceği bizler için her türlü hesabın üzerindedir. Bizler HDP olarak şimdiye kadar nasıl bu ilkelerimiz doğrultusunda yol aldıysak bundan sonra da bu ilkeler doğrultusunda belirleyici rolümüzü yerine getireceğiz. Tekçi, otoriter, erkek egemen iktidarını kesinlikle göndereceğiz.

Bu yolda hiçbir oyun, hiçbir hesap ve hiçbir provokasyon bizlere engel olamayacaktır. Çözüm bir arada ortak yaşamı esas alan ilkelerde buluşmaktır. Çözüm; imha ve inkar değil, yok saymak değil, siyasi manevralara yol vermek değil, halkların demokrasi, eşitlik ve özgürlük talebini yerine getirmektir. İşte Emek ve Özgürlük İttifakı tüm bu gerçeklikleri görerek halkların umudu olacaktır.

Ülkenin içine sürüklenmek istendiği kaosa, acılara karşı gün umudu büyütme, dayanışmayı yükseltme günüdür.”

“DİRENİŞİMİZ DE BÜYÜK DAYANIŞMAMIZ DA”

“Acımız elbette çok büyük, öfkemiz diri, yasımız derin ve bunun elbette farkındayız. Tüm bunların yanında direnişimiz de dayanışmamız da büyük. Erkek egemen devletin her türlü engellenmesine rağmen büyüyen toplumsal dayanışmamız, kadın dayanışmamız, gençlik dayanışmamız demokratik ve eşit geleceğe dair umudumuzun da kaynağıdır.

İlk günden itibaren deprem illerine giderek kadın dayanışmasını en etkili şekilde yürüten kadınları, mor tırları doldurarak deprem illerine ulaştıran kadınları, zindanlardan gönderdikleri malzemelerle dayanışmanın en güzel örneğini ortaya koyan tüm tutsak kadın yoldaşlarımızı sizlerin huzurunda bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

8 MART MESAJI

“Yarın 8 Mart. Bizler bu 8 Mart’ta depremi felakete dönüştüren tek adam rejime, erkek egemen sisteme, kadına yönelik şiddete karşı ‘Yalnız değil birlikteyiz. En güçlü şekilde alanlarda olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum.”

“HALALLİK İSTEMEK DEĞİL İSTİFA ETMEKTİR”

“Maalesef ki meydana gelen depremde on binlerce canımızı kaybettik, yüzbinlerce canımız başka illere göç etmek zorunda kaldı. Enkaz altından kurtarın diyen seslere ilk 3 gün gönüllüler, STK’lar, kadınlar, gençler, muhalif siyasi partiler dışında ne yazık ki ses veren olmadı.

‘Devlet yoktu’ diyenler enkaz altından yakınlarını çıkartmak isteyenlerin sesiydi. Devlet yoktu, AKP- MHP ittifakı, AFAD, Kızılay yoktu, depremzedelerin seslerine kulaklar tıkalıydı.

İnsanlar kendi imkanlarıyla enkaz altındaki yakınlarını çıkarmaya çalıştı. Bunu gözlerimizle Adıyaman’da, Maraş’ta, Hatay’da tanık olduk. Enkaz altında sağ kalanlar ne yazık ki soğuktan donarak yaşamlarını yitirdiler. Depremin öldürmediği yurttaşı hükümetin enkaza dönüştürdüğü kurumların yokluğu öldürdü.

Bu yaşananların en büyük sorumlusu bu iktidardır. Halkı kendi kaderine terk eden bu iktidardır. Halka çadır, gıda yardımında bulunmak yerine çadırları satan Kızılay’dır. AFAD görevlilerini elleri kolları boş şekilde, neredeyse üçüncü günden sonra deprem illerine gönderen bu iktidardır.

Kendileri ifade ettiler, helallik istediler. Buradan bir kez daha söylüyorum. Bu suçun vebalini kaldıramayacaksınız. Bu halk size hakkını helal etmiyor, etmeyecek.

İnsanlar kaybettikleri yakınlarının cenazesini bile bulamıyorlar. Cenazeler en kazlarla birlikte kaldırılıyor. Çadır bulan soba, soba bulan yakacak, su, gıda bulamıyor. Üzerinden bir ay geçmesine rağmen bu sorunlar hâlâ devam ettiriliyor. Gereklilik helallik istemek değil istifa etmektir.

Bir tek kişinin bile istifa etmemesi utanç tablosudur bu yaşananlar karşısında hakkımızı helal etmiyoruz.”

ADAY ÇIKARMAYI TEKRAR DEĞERLENDİRECEĞİZ

Konuşmasının son bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adaylığı için tebrik eden Buldan, partisinin aday çıkarma politikasını da bir kez daha değerlendireceğini bildirdi.