Devlet Bahçeli Bursaspor’a sahip çıktı Amedspor’u hedef aldı

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 10:43 am - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 12:33 pm

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli toplantıda saldırıya uğrayan Amedsporu hedef alarak, “Bursaspor taraftarını da buradan selamlıyorum, milli duruşları için de tebrik ediyorum” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada son dönemde futbol sahalarında yaşananları ve taraftarların tepkisini hedef aldı. Deprem nedeniyle isyan eden taraftarların “Hükümet istifa” sloganını hedef tahtasına koyan Bahçeli, “‘Hükümet istifa’ sloganları karanlık bir planın ön hazırlıklarıdır” dedi.

Bursaspor maçında saldırıya uğrayan Amedspor yöneticileri ve futbolcularını hedef alan Bahçeli, “Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor’dan bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarını da buradan selamlıyorum, milli duruşları için de tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bahçeli Millet İttifakı’nda yaşanan tartışmaları da gündemine alan Bahçeli, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’i kast ederek, “Bir kere satan yine satar. Yine satacaktır” diye konuştu.

Bursaspor-Amedspor maçında saha karıştı! Tribünlerden yabancı madde yağdı

“SEÇİM MÜZİĞİ KULLANMAYACAĞIZ”

“Cumhur İttifakı olarak sağa sola bakmadan, şuna buna aldırmadan Türkiye ve Türk Milleti’ne hizmet edeceğiz. Başkaları gevezelik yapacak, biz yüksek bir gayeye ulaşmak için çalışacağız. Başkaları polemik batağında debelenecek, kaos ve krizde buluşacak, biz huzur ve kardeşliğin manifestosunu yazacağız.

Bir aydır her insanımızın kalbi deprem bölgesinde atmaktadır. 85 milyon aynı duyguda kilitlenmiştir. Hiçbir mazlum insanımızı darda ve zorlukta bırakmama hakimdir. Siyaseti kavga ve kutuplaşmaya çeviren fırıldakların U dönüşlerine itibar etmeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak sağa sola bakmadan adanmış yüreğimizle Türk milletine hizmet edeceğiz. Başkaları dedikodu çarkına kapılacak, biz dağları aşacağız. Başkaları polemik batağında debelenecek biz huzur, barış ve kardeşliğin manifestosunu yazacağız.

Derin bir üzüntü varken seçim müziği kullanmayacağız. Pozitif gündemli siyasetimizi her zaman olduğu gibi ülke genelinde yansıtacağız. Milletimiz ile her an temas halinde iç içe olacağız. Adayımız belli, kararımız net diyeceğiz. Felaketin kanamasını faziletli güç birliği ile dindireceğiz.”

TRİBÜNLERİ HEDEF ALDI

“Doğal afetlerin teslim alamadığı Türkiye’yi doğal olmayan çalışmalarla boyun eğdirmeye çalışan mihrakları biliyoruz. Altılı Masa’nın iflah olmaz bir krize yakalandığı günlerde Türk-Kürt kardeşliğiyle oynayanların ateşle oynadıkları ortadadır. ‘Hükümet istifa’ sloganları karanlık bir planın ön hazırlıklarıdır. Milli hislerimizi kaşımanın çabasındadır.

Toplumsal muhalefeti kışkırtan, yıkıcı dille çatışma iklimini yeşertmenin peşinde koşanlar kendi kazdıkları kuyuya düşmekten kurtulamayacaktır. Türkiye tribünlerde kurulmadı. Herkes aklını başına almalıdır. Rüzgar estiren fırtına ile devrilecektir.”

“AMEDSPOR’DAN BAHSEDİLMEYECEKTİR”

“Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında oynanan futbol müsabakası esnasında, tribünlerden sallanan provokatif mahiyetli görsellerin, yaşanan taşkınlıkların sporun ahlak ve doğasına bütünüyle aykırı olduğu hepinizin ve herkesin malumudur. Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor’dan bahsedilemeyecektir. Bursa’da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir. Bursaspor taraftarını da buradan selamlıyorum, milli duruşları için de tebrik ediyorum. Bursa nasıl gözbebeğimiz ise Diyarbakır da gözbebeğimizdir. TFF yaşananlar karşısında atıl kalmıştır. Bu görüşler dikkate alınmalıdır. Oyuna gelmeyeceğiz. Huzurumuzu kaçırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”

“İNSANLARIN YÜZÜNE NASIL BAKACAK?”

“Bir yıldır Cumhurbaşkanını açıklamayıp, bir günde toz duman olanlar ilkesizliğin canlı timsalidir. Bir yıl boyunca eğri bacaklı masayı kumar masası, küçük hesaplar masası, noter masası diyerek önce devirip, sonra tekrar oturanlar ilkesizliğin numuneleridir. Kazanamaz dediği Cumhurbaşkanı adayının yanında hizalanmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir? Masayı devirene sandalye sunmak çürümüş siyasetsizlik önerisi değil midir? Makam ve mevki pazarlıklarıyla masaya geri oturan İP başkanı söylediği sözlerin altından nasıl kalkacak? İP Başkanı insanların yüzüne utanmadan sıkılmadan nasıl bakacak? Bir kere satan yine satar. Yine satacaktır. Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur. Bir kere satan yine satar.

Milletimiz ve Türkiye’miz böyle bir muhalefete müstahak değildir. Masada oturmayı beceremeyenlerin 85 milyona hizmet etmesi, siyasi duruş sergilemesi beyhude bir beklentidir.”

“KADIN İNSANDIR”

“Bugün cinnet, cinayet, katliam, şiddet olarak görülen zincirleme buhranların varlığı, huzura kavuşmakta zahmet çekeceğimizin işaretidir. Kadınlara yönelik şiddet sarmalı, akrabalarına katliam düzenleyen caniler, hak ve adalet duygusunu sarsan siyasi istismarlar günümüzün vahim sorunları haline gelmiştir. Allah kimseye göstermesin ama bugüne kadar bu olayların sizlere ve yakınlarımıza uğramaması bundan sonra da uğramayacağı anlamına gelmiyor. Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü karşılayacağız. Hala kadınla şiddetin yan yana gelmesi bir skandaldır.

Biz kadın deyince ne anlamalıyız? Evini çekip çeviren, eşine destek veren bir fedakarlık anıtı mı? Kadını nasıl tarif etmeliyiz? Ar ve iffet simgesi mi? Neyin mahcubiyetini yaşamalıyız? Verilmeyen değeri mi, bitmeyen şiddet mi? Üzücü de olsa bu söylediklerimin hepsi vardır. En bariz ayıp, kadının bir insan olduğu gerçeğinin unutuluyor oluşudur. Kadın her şeyden önce bir insandır. Kadınlar şiddete, istismara maruz kalmaktadır ki bu dehşet tablosu, insanım diyen her kişi için bir utançtır. Kadınlar kadar güçlüyüz, kadınlar kadar insanız, kadınlar kadar medeniyiz.”