HDP: Gültan Kışanak cenaze sonrası yanında ilaçları olmadan Elazığ Cezaevi’nde depo gibi bir yerde tutulmuş

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 12:30 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 12:30 pm

HDP, ablasının cenaze töreni için Elazığ’a getirilen Gültan Kışanak’ın kaldığı  Kandıra Cezaevi’ne götürülmek yerine yanında ilaçları olmadan Elazığ Cezaevi’nde depo gibi bir yerde tutulduğunu öne sürdü.

2016 yılından bu yana tutuklu bulunan Gültan Kışanak, vefat eden ablası Zeynep Özer’in cenazesi için Elazığ’a getirilmiş, Kışanak defin sonrası kaldığı cezaevi olan Kandıra’ya götürülmek üzere yola çıkarılmıştı.

HDP, Kışanak’ın Kandıra Cezaevi’ne yerine yanında ilaçları olmadan Elazığ Cezaevi’nde depo gibi bir yerde tutulduğunu öne sürdü. HDP’nin sosyal medya hesabından “Acılı bir insana yaşatılan bu eziyet insanlıktan çıkma halidir” denilerek yapılan açıklama şöyle:

“Ablasını kaybeden yoldaşımız Gültan’ın Kışanak cenaze sonrasında yanında ilaçları olmadan Elazığ Cezaevinde depo gibi bir yerde tutulmuş, yol masrafları karşılanmasına rağmen hava yoluyla dönüşüne izin verilmemiş ve saatlerce ring aracında yolculuğa zorlanmıştır. Kışanak’a yaşatılan bu muamele Kürt halkının mücadelesine duyulan kinin, intikam duygusunun açık göstergesidir. Acılı bir insana yaşatılan bu eziyet insanlıktan çıkma halidir. Bu yapılanları asla unutmayacağız!”

Gültan Kışanak Elazığ’da ablasının cenazesine katıldı