Gültan Kışanak Elazığ’da ablasının cenazesine katıldı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 11:18 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 6:06 pm

2016 yılından bu yana tutuklu bulunan Gültan Kışanak, vefat eden ablası Zeynep Özer’in cenazesi için Elazığ’a getirildi. Kışanak defin sonrası Kışanak, cezaevine götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Kandıra Cezaevi’nde 30 Ekim 2016’dan bu yana tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın dün ablası Zeynep Özer vefat etti. Kışanak’ın cenazeye katılmak için yaptığı başvuru kabul edildi ve Kışanak, bugün Elazığ’a getirildi.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Kışanak’a çok sayıda jandarma eşlik ederken, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Ehlibeyt Cemevi’nde güvenlik önlemleri alındı. Kışanak, yakınlarına sarılarak taziyeleri kabul etti.

Cenazeye Yeşil Sol Dersim Milletvekili Ayten Kordu, eski HDP Dersim Milletvekili Alican Ünlü ve birçok partili katıldı. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı ve Kışanak’ın avukatı Cihan Aydın da cenazeye katılanlar arasında yer aldı.

Cemevindeki programdan sonra cenaze, Sün köyüne götürüldü. Burada, cenaze namazının ardından Zeynep Özer, aile mezarlığına defnedildi. Defin işlemleri sonrası Kışanak, annesi, babası ve diğer aile büyüklerinin mezarlarını ziyaret etti. Kışanak, taziye kabullerinin ardından aile üyeleri ve dostlarıyla vedalaştı. Kışanak, yeniden Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne götürülmek üzere taziyeden götürüldü.

ABLASI BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN TEDAVİ GÖRÜYORDU

Kışanak’ın ablası Zeynep Özer, böbrek yetmezliğinden dolayı bir süredir tedavi gördüğü Elazığ’daki hastanede vefat etti. Avukatları, Kışanak’ın cenazeye katılması için başvuruda bulundu.

Kışanak, 7 Ağustos 2021’de de babasının cenazesine katılmıştı. Gültan Kışanak, cezaevindeyken izinle katıldığı babasının cenaze töreninden sonra abisi Cumali Özer’i de kaybetmişti.

Pazartesi günü görülen Kobani duruşmasına SEGBİS yöntemi ile bağlanan Gültan Kışanak, ablasının hastalığı nedeniyle mahkemeye mazeret bildirmek istedi. Ancak mahkeme heyeti, ablasının hasta olmasına dair bir mazeretinin olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını belirterek sözünü kesti. Heyet daha sonrasında ise SEGBİS bağlantısını kapatarak Kışanak’ın beyanda bulunmasını engelledi. (KAYNAK)

TMO silosundaki patlamadan ilk ölüm haberi

Mide bulandıran olay! 4 yaşındaki çocuk, istismarcı dayısıyla aynı evde!