HDP Eş Genel Başkanı Sancar’dan Kılıçdaroğlu’na destek telefonu

Yayın tarihi: 18 Kasım 2020 Çarşamba 8:14 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2020 Çarşamba 8:14 pm

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tarafından tehdit edilen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu’nu aradı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradı. Sancar, organize suç örgütü lideri Allattin Çakıcı’nın hakaretlerine ve tehditlerine karşı Kılıçdaroğlu’na dayanışma mesajlarını iletti. Sancar, Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdilerin demokrasiye yönelik çirkin bir saldırı olduğunu belirtti.

Söz konusu telefon görüşmesi HDP’nin resmi Twitter hesabı üzerinden duyuruldu. HDP’nin paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

”Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak, kendisine yönelik mektuplu tehdidin, kendi şahsında demokratik siyasete ve demokrasiye yönelik çirkin bir saldırı olduğunu, iktidar ortaklarının suskunluğunu ise vahim bulduğunu belirtti. Bu tehlikeli gelişmeler karşısında demokratik güçbirliğinin her zamankinden daha fazla aciliyet ve önem taşıdığını vurguladı, dayanışma mesajlarını iletti.”

NE OLMUŞTU?

AKP-MHP iktidarının affıyla cezaevinden çıkan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit ederek, “Bahçeli ile vatan hainlerini bir potaya koyarsan hayatının hatasını yaparsın, ben yaşarken söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım” ifadelerini kullanmıştı.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan Kılıçdaroğlu’na tehdit: Seni bakla kazığı ile tanıştırırım