HDP’den MYK sonrası adaylık açıklaması

Yayın tarihi: 4 Mart 2023 Cumartesi 3:32 pm - Güncelleme: 4 Mart 2023 Cumartesi 4:11 pm

Altılı Masa‘daki ‘aday krizi’ sonrası olağanüstü toplanan HDP’de Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ‘cumhurbaşkanlığı adaylığı’ ile ilgili soruyu yanıtladı, “Türkiye halklarının gönlü rahat olsun” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı ile köprüleri yıkmasının ardından olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Sancar, MYK toplantısı sonrası partinin genel merkezinde kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

“Kimsenin kuşkusu olmasın ki HDP olarak alacağımız sorumlu kararlar Türkiye halklarının demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük, barış hasretini karşılamayı hedefliyor” diyen Sancar, şunları söyledi:

“85 milyonun tamamına kazandıracak bir anlayışla hareket ediyoruz. Hep birlikte kazanmak için birliği, beraberliği artırmak ve en geniş demokrasi ittifakı yaklaşımımız yönündeki politikalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu ülke geçtiğimiz yüzyıl içinde gece yarısı operasyonlarıyla iktidarı kurtarma ve düzeni koruma manevralarını defalarca yaşamıştır. Türkiye halklarının gönlü rahat olsun. Bizler buradayız, hep birlikte değiştireceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Gün, umudu ve ortak mücadeleyi büyütme günüdür. HDP üzerine düşen sorumluluklarının farkındadır ve bu sorumlulukları yerine getirecek iradeye sahiptir. Kimsenin umutsuzluğa kapılmasına yer yok.”

HDP’li Buldan: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

‘SÜRECİ YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığıyla yöneltilen bir soruya da cevap veren Sancar, şöyle konuştu: “Bizlerin bu konuda hangi yolu ve yönetimi izleyeceğimiz defalarca sözcülerimiz ve temsilcilerimiz tarafından açıklanmıştır. Kurullarımızda süreci yeniden değerlendireceğiz ve ittifak güçlerimizle birlikte değerlendirip tutumumuz açıklayacağız.”

Kemal Kılıçdaroğlu: Soframızı büyütmeye devam edeceğiz

Millet İttifakı belediyelerinden Kılıçdaroğlu’na destek