Hayvana şiddetin sonu gelmiyor!

Yayın tarihi: 9 Ocak 2019 Çarşamba 2:26 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2019 Çarşamba 2:28 pm

Hayvanlara yönelik şiddetin sonu gelmiyor. Her gün onlarca hayvan zehirleniyor, işkence görüyor, tecavüze uğruyor. Sesleri çıkmıyor, dertlerini anlatamıyorlar…

Gaziantep’te bir köpek bıçaklanmış halde bulundu. Durumu ağır olan köpeğe zamanında müdahale edildi… Twitter’da paylaşılan bir videoda ise kimliği bilinmeyen bir caninin elindeki sivriş cismi köpeğe saplaması ve köpeği felç bırakması büyük tepki çekti.

 

Acı çektiğini çaresiz bakışları anlatıyor. Gaziantep’teki Kavaklık parkında yaralı halde bulunan köpek son anda kurtarıldı. Veterinerde ilk müdahalesi yapıldı. Yaraları temizlenen köpek operasyona alındı. Veteriner hekim Esra Taşkın, “Bunu yapan bir insan olamaz” dedi. Operasyonu başarılı geçen köpeğin durumu iyi. Birkaç gün yaralarının iyileşmesi beklenecek. Daha sonra da barınağa alınacak.

 

Başka bir hayvana şiddet olayı da, sosyal medyaya düşen bir videoda, kimliği belirsiz bir caninin, oturduğu yerden kalkıp yanında bulanan köpeğe elindeki sivri aleti batırması büyük tepki çekti. Köpeğin acı içinde bağırması ve felç kalması ise hayvan severleri ayağa kaldırdı. Caninin daha sonrasında hiçbir şey olmamış gibi yerine oturup kahve içmesi ise bu kadarına da pes dedirtti.