Hatay Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven: Enkaz altındaki sesler cılızlaşıyor

Yayın tarihi: 7 Şubat 2023 Salı 10:23 am - Güncelleme: 7 Şubat 2023 Salı 10:26 am

Hatay Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “ Şu an söyleyemeyeceğim sayıda bir yerde çocuk sesi bir yerde yetişkin sesi ve gittikçe bu seslerin cılızlaştığı yer yer alınamadığı yerler var” dedi.

Hatay Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, TELE1’de Bilge Yurtdagülen’in sunduğu Deprem Özel yayınına konuk oldu.

Asaf Güven, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle AFAD ve Kızılay’dan herhangi bir yardım gelmediğini, enkazlardan gelen yardım çığlıklarının seslerinin cılızlaşmaya başladığını ve yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul’un ilçe belediyeleriyle yardım için iletişimde olduklarını söyledi.

“SADECE İBB VE İLÇE BELEDİYELERİYLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Güven şu ifadeleri kullandı:

“Ne acıdır ki hiçbir yerden hiçbir şekilde şu ana kadar yardım alamadık. Hiçbir yerden alamadığımız gibi kendi belediyemiz kısıtlı imkanları ekibi ile Kaymakamlık ve jandarma ile polisin üstün çabası ile hepsine teşekkür ediyorum. Yani gece iki vatandaşımızı bir şekilde enkazın çok zor bir şekilde kurtarabildik. Şu an söyleyemeyeceğim sayıda bir yerde çocuk sesi bir yerde yetişkin sesi ve gittikçe bu seslerin cılızlaştığı yer yer alınamadığı yerler var. Onlarla uğraşıyoruz. Şimdiye kadar ne AFAD ne de Kızılay’ın herhangi bir ‘hazırlık yapıyoruz geleceğiz’ lafları dışında bir şeyini göremedik. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve İstanbul’un diğer ilçelerinden dün öğlene doğru çıkan ekiplerle ilişkideyiz ve öğlene doğru, birkaç saat içerisinde varacaklarını umut ediyoruz.”

Tur Rehberi olduğu Adıyaman’a atanan Polis depremde yaralandı