Hastanede tedavisi devam eden depremzede sayısı açıklandı

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 12:45 pm - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 6:20 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi verilere göre 48 binden fazla kişinin öldüğü deprem felaketinin ardından 9 bin 881 kişinin tedavisinin devam etiğini bildirdi. Koca, bin 834 kişinin de yoğun bakımda olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ili yıkıma uğrattı. İktidarın açıkladığı verilere göre 48 binden fazla kişi öldü. Depremzedeler günlerce yardım çığlığı attı. Yandaşlar ve troller depremzedelerin isyanlarının provokasyon olduğunu iddia etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın felakette ilk günlerde yeterli yardım gidememesi nedeniyle ‘helallik’ istemesinin ardından troller ve yandaşlar derin bir sessizliğe büründü.

Felaketin ilk günlerde 100 binden fazla kişi yaralandı. 6 Şubat’taki yıkıcı depremlerin ardından hala tedavisi devam eden depremzedelerin sayısı açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından şunları dile getirdi:

“9.881 depremzede hastamızın tedavisi yatırıldıkları hastanelerde halen devam ediyor. 1.834 hastamız yoğun bakımda. En çok hasta bulunan iller; Ankara, İstanbul, Adana, Gaziantep ve Antalya’dır. Her bir hastamıza tekrar şifa diliyorum. İyileşmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.”

Erdoğan bir kez daha helallik istedi