Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Faruk Koca hastanede müşahede altında

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:47 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 2:22 am

Hakkında hakem Halil Umut Meler’e saldırma sebebiyle gözaltı kararı çıkarılan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, kalp krizi riski gerekçesiyle hastanede 24 saat müşahede altında tutulacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler’e saldıranlar hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Yerikaya şu ifadeleri kullandı:
“MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir. Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır.”

Yaşanan olaydan sonra yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle Medicana Hastanesi’ne gelen Koca’nın doktoru Prof. Dr. Erdoğan İlkay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Faruk Koca’nın sağlık durumu hakkında bilgi veren İlkay, şunları kaydetti:

“Daha öncede sağ koronerine stend taktığımız hastamız bugün acilimize 190’a 120 kan basıncı ve göğsünde baskı hissiyle geldi. Kötü bir olay sonunda ortaya çıktı. EKG değişikliği olması üzerine şu anda müşahede altına alındı. 24 saat boyunca üç kez ikişer saat arayla enzim takibi alınacak. Şu anda kan basıncı 150 ml civaya aşamalı olarak indirildi. İlk enzimi normal, ikinci ve üçüncü sonuçlarına göre koroner anjiyo yapıp yapmamaya karar vereceğiz. İlk görüntü 24 saat boyunca müşahede altında olması yönünde. Genel sağlık durumu şu anda iyi ancak kesin olarak 24 saat hastane kalacak. Hayati riski vardır bu yüzden hastanede tutuluyor. Bir kalp krizi durumu olursa diye tutuluyor. Bu yüzden 24 saat önemli ve müşahede altında.”

Faruk Koca’nın hastaneden hiç ayrılmadığını dile getiren İlkay, “Burası bir hastane, önünde yüzlerce kalabalık olup tezahürat olunca acilden dışarı çıkarıp arka kapıdan tekrar yukarıya alarak yatışını yaptırdık.” ifadelerini kullandı.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı da saldırıya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını ve Ankara Emniyeti Spor Şube Müdürlüğü’ne “Tüm şüphelilerin tespit edilmesi, göz altına alınıp mevcutlu olarak Başsavcılıkta hazır edilmeleri” talimatı verildiğini duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle: “Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı yasaya aykırılık ve kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama suçlarından 6222 S.Y. 17/1, TCK’nın 86/2-3 maddeleri gereğince Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma devam etmekte olup tüm şüphelilerin tespit edilmesi, göz altına alınıp mevcutlu olarak Başsavcılığımızda hazır edilmelerine yönelik Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürlüğüne gerekli talimat verilmiştir. Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ankaragücü Başkanı Koca’dan hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırı!

Kaynak: TELE1