Haldun Solmaztürk’ten Bahçeli’ye: Erdoğan sonrası ufukta gözüktü panik var!

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 11:20 pm - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 11:30 pm

Haber: İBRAHİM YILDIRIM

Siyaset Bilimci Haldun Solmaztürk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerini TELE1’de değerlendirdi. Solmaztürk yaptığı açıklamalarda, “Erdoğan piramidin tepesinden kalkınca ellerindekini kaybetmekle kalmayacak bir de hesap verecekler. Bunun getirdiği bir panik var” dedi.

Siyaset Bilimci Haldun Solmaztürk TELE1’de yayınlanan Türkiye’nin yönü programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. O yüzden Cumhur ittifakı olarak yanıdayız, beraberiz. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz. Allaha emanet olun” sözlerini değerlendirdi.

Solmaztürk, Bahçeli’nin sözlerini değerlendirirken geçmişte yaptığı Anayasa mahkemesi açıklamalarını da hatırlatarak, “Anayasaya uymuyor keyfi öyle istiyor öyleyse anayasaya uyduralım anlayışından bu beklenir. Malum anayasa mahkemesini de pek beğenmiyor. Ağzına geleni söylüyor. Ağız dolusu bunu söylemekten tereddüt etmeyen birinin sözlerine değer vermemek gerekir. Bunu aklı başında biri söyleseydi ‘Anayasaya rağmen Türk milletinin başında kalmasını sağlayacak olan ne?’ diye sorardık. Bir telaş var bir panik var Tayyip Erdoğan sonrası ufukta gözüktü bunun getirdiği bir panik var” dedi.

Bahçeli Kurultay’a kolu sargılı geldi

“SADECE KAYBETMEYECEKLER HESAP DA VERECEKLER”

Solmaztürk Erdoğan sonrasında saadet zincirinin bozulacağından korktukları için bu açıklamaları yaptıklarını söyleyerek, “Ülkede son 20 yılda bir saadet zinciri oluşturuldu bu piramidin tabanında tarikatlar ve cemaatler var. Çok sayıda vakıf ve dernek dahil edildi. Bu piramidin en tepesinde Tayyip Erdoğan oturuyor. Tayyip Erdoğan ‘bu benim son seçimim’ deyince bir panik ortaya çıktı. Çünkü Tayyip Erdoğan piramidin tepesinden kalkınca çökeceğini biliyorlar. Sadece ellerindekini kaybetmeyecekler bir de hesap verecekler. Bunun getirdiği bir panik var.”

Kaynak: TELE1