Sizce bu sözü kim söylemiştir? “Hakan Fidan’ı İmralı’ya da gönderen benim Oslo’ya da gönderen benim”

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 10:32 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 10:33 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı, Kürt meselesi için görevlendirdiğini belirterek, “Oslo’ya da İmralı’ya da ben gönderdim. O sır küpüm” demişti.

2012 yılında Çin gezisi dönüşü sırasında gazetcieleirn sorularını yanıtlayan dönemin Başbakanı Erdoğan “MİT olayındaki gelişmelerde sessiz kalmak mümkün değil. Niye. Benim malum nekahat dönemime rastlayan süreçti. Benim sır küpüm. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sır küpü. Türkiye’nin geleceğinin sır küpü. Uluslararası alanda bu görevi yapanlar ajan olarak nitelendirilir.

Operasyon yapacakları zaman görevlendirmeyle devlet adına giderler. ABD, Rusya, Çin, Batı ülkelerinin hepsinde var. İmralı’ya da gönderen benim, Oslo’ya da gönderen benim. Niye, ortada bir problem var. Terör mücadelesinde başarılı olmamız lazım. Bunun için bazı bilgi alışverişlerine sahip olmamız lazım.” ifadelerini kullanmıştı.

Mektup karşılık buldu mu? AKP’nin Öcalan hamlesi sonrası iki araştırma şirketi Kürt seçmen ile anket yaptı… İşte sonuçlar

OSLO GÖRÜŞMELERİ NEDİR?

13 Eylül 2011’de Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) internet sitesinde bir ses kaydı yayınlandı. Birkaç saat sonra kaldırılan kayıtta, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) temsilcileriyle Türkiye Devleti görevlileri arasında yapılan müzakerenin yer aldığı ileri sürüldü.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, hem PKK Lideri Abdullah Öcalan’la hem de PKK temsilcileriyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ve “özel temsilci” sıfatıyla görüştüğü ileri sürüldü.

İstanbul seçimleri öncesi İmralı’ya giden Özcan: O gün Öcalan ve Ali Kemal Özcan dinlenseydi…

MHP O DÖNEM BÜYÜK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın “MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı Oslo ve İmralı’ya ben gönderdim, Fidan devletin ve benim sır küpümdür” açıklamasına MHP’den tepki gelmişti. Genel Sekreter İsmet Büyükataman, açıklamayı “AK Parti’nin teröre teslim olduğunun ispatı” olarak nitelendirmişti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Büyükataman, “Başbakan sözleri ile AK Parti’nin Kandil’de yüzsüzce, İmralı’da onursuzca milletimizin haysiyet ve itibarını iki paralık ettiğini ispatlamıştır” demişti.

Kılıçdaroğlu: Öcalan’ın mektubunu okutup milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar