Güney Kore dizisi izleyen iki gence 12 yıl kürek cezası

Yayın tarihi: 19 Ocak 2024 Cuma 10:44 am - Güncelleme: 19 Ocak 2024 Cuma 10:48 am

Güney Kore dizilerini izledikleri için Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde (KDHC) 16 yaşındaki iki genç açık hava stadyumunda yüzlerce öğrencinin önünde yargılanıp 12 yıl ağır çalışma cezasına çarptırıldı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti,  Güney Kore drama dizilerini izledikleri gerekçesiyle 16 yaşındaki iki genci 12 yıl ağır çalışma cezasına çarptırdı. BBC’nın haberine göre,KDHC’de iki genç, “K-drama” olarak bilinen Güney Kore dizisi izlediği için halka açık bir şekilde yargılanıp 12 yıl ağır çalışma cezasına çarptırıldı. 2022 yılında çekildiği düşünülen yargılama görüntülerinde, 16 yaşındaki iki gencin açık hava stadyumunda yüzlerce öğrencinin önünde kelepçelendiği görüldü. Söz konusu görüntülerin, KDHC vatandaşlarını ideolojik olarak eğitmek için kullanıldığı öne sürülüyor.

“KENDİ GELECEKLERİNİ MAHVETTİLER”

BBC kendi internet sitesinde görüntünün ses kayıtlarına yer vermese de videoda “Çürümüş kukla rejimin (Güney Kore) kültürü gençlere bile yayıldı” ve “Henüz 16 yaşındalar ama kendi geleceklerini mahvettiler” ifadelerinin yer aldığını iddia etti.

Yasa onaylandı! Güney Kore’de köpek eti yemek yasaklanıyor

GÜNEY KORE DİZİ VE MÜZİKLERİNE ERİŞİM YASAK

KDHC’de, Güney Kore dizileri ve müziklerine erişim yasağı bulunuyor. Buna rağmen, bazı KDHC vatandaşları büyük bir küresel izleyici kitlesi bulunan K-dramalara erişmek için ciddi cezalara maruz kalmayı göze alıyor.

Kaynak: TELE1