Gülten Kaya’dan gönderme: Ahmet Kaya’ya parmak sallayan vatanperver! Erdal Acar

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2022 Salı 12:37 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2022 Salı 12:42 pm

Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde bulunan Erdal Acar’ın fotoğrafını paylaşarak, “Hafıza silinmez” dedi.

Sarallar grubuna yönelik İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon düzenlemiş ve bu operasyon kapsamında Acar Şirketler Grubu’nun sahibi Erdal Acar da gözaltına alındı.

Mahkemeye çıkarılan Erdal Acar’ın “Suç İşlemek amacıyla örgüt kurma” ve “yağma” suçlarından tutuklaması talep edildi. Mahkemenin hakkında tutuklama kararı verdiği Erdal Acar cezaevine gönderildi.

GÜTEN KAYA’DAN PAYLAŞIM

Acar’ın tutuklanmasının ardından Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

23 yıl düzenlenen ve Türkiye’nin hafızasından silinmeyen Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ödül gecesinden bir kare paylaşan Kaya, Erdal Acar’a dikkat çekti. Kaya’nın paylaştığı fotoğrafta olaylar sırasında Ahmet Kaya’ya parmak sallayan biri görünüyor. Kaya’nın eşi Gülten Kaya parmak sallayan kişinin geçtiğimiz günlerde ‘yağma’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçlamasıyla tutuklanan Erdal Acar olduğunu belirtti.

Gülten Kaya fotoğrafı paylaşarak şunları söyledi: “1999 MGD gecesi ve Ahmet Kaya’ya parmak sallayan bir vatanperver(!) daha; Erdal Acar! “Suç, yağma” vb nedenlerle tutuklanmış. Bir kez daha ‘hafıza silinmez’ diyeyim!”

MHP yöneticisi Şahin Gürz ile Erdal Acar tutuklandı