Gültekin Uysal, Ümit Özdağ’a 40 bin TL tazminat ödeyecek

Yayın tarihi: 28 Şubat 2024 Çarşamba 10:30 am - Güncelleme: 28 Şubat 2024 Çarşamba 10:30 am

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ‘ın Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal’a açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme Uysal’ın Özdağ’a 40 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, kendisi hakkındaki paylaşımı nedeniyle Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a açtığı manevi tazminat davasında karar çıktı. Mahkeme, Uysal’ın Özdağ’a 40 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevdagül Tunçer, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Tunçer, paylaşımında şunları söyledi:

“Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Genel Başkanımız Ümit Özdağ’a yönelik olarak 31.01.2023 tarihinde sarfetmiş olduğu, alıntı bile yapmaktan ar edeceğim sözlerden ötürü açtığımız manevi tazminat davasında mahkeme, davalı Gültekin Uysal’ın 40.000,00-TL tazminat ödemesine hükmetti. Karar kısmen yerinde olmakla birlikte İstinaf kanun yoluna başvuracağımı da siz değerli kamuoyuna bildiririm.”

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı’nın açıkladığı ortak mutabakat metnini eleştiren Özdağ, yaptığı açıklamada, “Altılı Masa’nın kurmaylarına soruyorum. Sizi, “tarikat ve cemaatleri devletten çıkaracağız” demekten alıkoyan şey nedir? Said-i Nursi denen adamın müridi olan ortağınız Demokrat Parti Başkanı mı? Türkçe olimpiyatlarında boy gösterip cemaatlerin devlete sızmasına göz yuman diğer ortaklarınız Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu mu?” demişti.

Uysal ise yaptığı açıklamada “istismara uğramış çocuk” benzetmesi yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ümit Özdağ denen şeref yoksunu; çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi ile bir ömür boyu alnından, aklından ve ruhundan istesen de silemeyeceğin ‘bir darbecinin çocuğu olma’ travması ve insiyakla zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma iftiralar atıyorsun. Şimdi sana anladığın dille cevap veriyorum; Şerefli insanlar iftira atmaz! Yoklukla malul iftirani sana yedireceğim!”

Uysal, tepkiler üzerine paylaşımını silerek özür açıklaması yapmıştı.

Sosyal medyada Gültekin Uysal ile Ümit Özdağ arasında sert tartışma

Ümit Özdağ, Zafer Partisi, Gültekin Uysal, Demokrat Parti, tazminat davası

Kaynak: TELE1