Greenpeace’ten imza kampanyasına çağrı: Sen de şimdi harekete geç

Yayın tarihi: 29 Mart 2021 Pazartesi 12:31 pm - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 12:31 pm

Çanakkale ve Zonguldak’ta faaliyet gösteren termik santrallerden yayılan partiküler maddelerin birçok şehre ulaştığına dikkat çeken Greenpeace  Türkiye, “Sen de şimdi harekete geç, PM 2.5 ve diğer kirleticiler havada kalmasın.” diyerek imza kampanyasına çağrı yaptı.

Uluslararası çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace Türkiye, Çanakkale ve Zonguldak’ta faaliyet gösteren kömürlü termik santrallerden yayılan PM2.5’un (partiküler madde) İstanbul, Ankara, Eskişehir, Edirne, Balıkesir başta olmak üzere birçok şehre ulaştığını açıkladı.

Hava Kirliliği Raporu açıklandı! Tarihi yapılar risk altında

Hava kirliliğinin kilometrelerce mesafe katedebileceğini gösteren bir bilgisayar simülasyonunun görüntülerini paylaşan Greenpeace Türkiye, “Sadece görüntüdeki yerler değil, hava koşullarına bağlı olarak diğer bölgeler de farklı zamanlarda etkileniyor. Sen de şimdi harekete geç, PM 2.5 ve diğer kirleticiler havada kalmasın. Kampanyaya imza vermek için bağlantıya tıkla” notunu düştü.

Greenpeace Türkiye’nin Twitter hesabından paylaşılan videoda şu ifadeler yer aldı:

“Kömürlü termik santral bölgelerinde gerçekleşen modelleme çalışmaları santrallerin neden olduğu PM2.5 kirliliğinin, kilometrelerce ötedeki şehirlere ulaştığını gösteriyor. Hava kirliliği sağlığımızı tehdit ediyor. Temiz hava için harekete geç.”