Göz göre göre ölüyorlar! Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenlerin son durumu…

Yayın tarihi: 2 Mart 2020 Pazartesi 4:12 pm - Güncelleme: 2 Mart 2020 Pazartesi 5:07 pm

AKP’nin Avrupa ile girdiği mülteci pazarlığının ardından günlerdir sınır kapılarında bekleyen ve botlarla Yunanistan’a ulaşmaya çalışan göçmenlerden acı haberler geliyor. Yunanistan’a geçmeye çalışan Suriyeli bir göçmenin Yunan askerleri tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edilirken, Ege sahillerde de can pazarı yaşanıyor.

Günlerdir sınır kapılarından Avrupa’ya geçiş için bekleyen ve lastik botlarla Yunanistan’ı geçmeye çalışan göçmenlerden acı haber geldi. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, Yunanistan’a geçmek isteyen dört göçmen hayatını kaybetti.

Göçmen dramı büyüyor… İpsala’da yoğunluk artıyor

DW Türkçe’den Burcu Karakaş’ın haberine göre; Türkiye’nin perşembe gecesi Avrupa’ya geçmek isteyenleri engellemeyeceğini açıklamasından bu yana dört göçmen Yunanistan tarafına geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybetti.

DW Türkçe’ye konuşan Çanakkale Barosu’ndan avukat Burcu Özaydın Kahveci, pazar sabaha karşı yaklaşık 35 kişinin bulunduğu bir bottan dumanlar yükseldiğini, Sahil Güvenlik’in müdahalesiyle botun kıyıya çıkarıldığını ancak botta bulunan iki çocuk ve bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Özaydın Kahveci, “Ayvacık Jandarma Komutanlığı’ndan bir görevli ölüm olaylarını doğruladı ve botta iki çocuk ve bir kadın olmak üzere üç kişinin öldüğü bilgisini verdi” dedi.

YUNANİSTAN, HAVA DESTEKLİ SAVAŞ GEMİLERİYLE MANEVRA YAPACAK

Yunanistan, kara ve deniz sınırlarından gelen göçmenleri engellemek için tatbikata başladı. Ege Denizi’ndeki Yunan adaları çevresinde hava destekli savaş gemilerinin manevralar yapacağı açıklandı.

Sınırda gerilim artıyor! Yunanistan, hava destekli savaş gemilerini…

YUNAN ASKERİ SURİYELİ GENCİ VURARAK ÖLDÜRDÜ

BBC Dünya Servisi’nden gazeteci Mughira Al Sharif, Yunanistan’a geçmeye çalışan Suriyeli göçmen Ahmed Ebu Emad’ın İpsala yakınlarda Yunan askerleri tarafından vurularak öldürüldüğünü iddia etti. Demirören Haber Ajansı da göçmenin öldüğü görüntüleri paylaştı. Yunanistan Hükümet Sözcüsü ise Stelios Petsas söz konusu iddiaları yalanladı.

Yunanistan yalanlamıştı: Öldürülen Suriyeli göçmenin yeni görüntüleri ortaya çıktı

48 GÖÇMENİ TAŞIYAN BOT ALABORA OLDU: 1 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Sivrice koyundan karşıya geçmek için bekleyen 19 yaşındaki Hamit adlı sığınmacı da jandarma yetkililerinin kendilerine denizde boğulanlar olduğunu aktardığını anlattı. DW Türkçe’nin konuştuğu Hamit, “Jandarma ‘sabah denizde çocuklar ölmüş, siz gidemiyorsunuz’ dedi” diye konuştu. Öte yandan, bu sabah saatlerinde 48 göçmeni taşıyan bir botun Midilli sahiline yakın bir noktada alabora olması sonucu bir göçmen çocuğun daha boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Midilli yakınlarındaki göçmen botu alabora oldu, bir çocuk hayatını kaybetti!

YUNAN ASKERLERİ GÖÇMEN BOTUNA ATEŞ AÇTI

Muğla’nın Bodrum ilçesinden lastik botla yola çıkan göçmenlerin yolu İstanbköy adasında kesildi. Yunan sahil güvenlik botları, geri döndüremedikleri göçmenlerin botuna ateş açtı.

Yunan askerleri mülteci botuna ateş açtı

İPSALA’DA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Edirne’ye akın eden göçmenler de Yunanistan’a açılan ve bu ülke tarafından kapatılan Pazarkule Sınır Kapısı’nın ardından İpsala Sınır Kapısı’na yöneldi. Yunanistan’ın Kipi Sınır Kapısı’na açılan İpsala Sınır Kapısı önündeki yoğunluk her geçen saat artarken, göçmenler gece soğuk havada ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Göçmen dramı büyüyor… İpsala’da yoğunluk artıyor