Yunan askerlerinin mülteci botuna ateş açtığı anlar kamerada

Yayın tarihi: 2 Mart 2020 Pazartesi 12:23 pm - Güncelleme: 2 Mart 2020 Pazartesi 4:53 pm

Muğla’nın Bodrum ilçesinden bindikleri altı metrelik lastik bot ile denize açılan mülteciler, İstanköy adasına yaklaşınca Yunan sahil güvenlik botu tarafından önleri kesilerek durduruldu.

Göçmen tarifesi! İstanbul-Edirne arası 4 bin dolar, yol tarifi 100 TL

Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’ndeki Fener Burnu Sahili’nden, bugün saat 04.00 sıralarında, 2 lastik botla denize açılan Suriye, Afganistan, Somali, Pakistan, Filistin ve Iran uyruklu yaklaşık 14 göçmen, Yunan kara sularına girdiklerinde Yunan sahil güvenlik ekiplerinin engellemesiyle karşılaştı. Yunanlı askerler havaya ateş uyarı ateşe açarak, çocuk ve kadınların da bulunduğu botların Kos Adası’nı geçişini engelledi.

Göçmen dramı büyüyor… İpsala’da yoğunluk artıyor

Yunan sahil güvenlik botları, göçmenleri dönmeye ikna edemeyince iki botun etrafında dönmeye başladı. Dev dalgalar ile birlikte iki bot alabora olma tehlikesi geçirirken büyük olan lastik bot su almaya başladı.

ATEŞ AÇTILAR

Buna rağmen göçmenler dönmeyince bu kez Yunan askerleri ateş açtı. Silah sesleri Akyarlar sahilinden duyuldu. Göçmenlerin bot ve tekneyi batırma tehdidi almasından sonra bu kez Yunan sahil güvenlik botları göçmen botlarına burunlarını dayayarak Türk karasularına sürmeye çalıştı.

KAMERA KAYITTAYDI

O anlar kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Olayların devam ettiği sırada iki Yunan sahil güvenlik helikopteri de havadan göçmenleri takip ettiği görüldü.