Görevden uzaklaştırılan Boğaziçili akademisyen Şentop’a seslendi: Oğlunuzun akademik danışmanıydım

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 2:49 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 2:49 pm

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin kişisel verilerine erişim izni verildiğini ortaya çıkaran akademisyenlerden biri olan Prof. Dr. Tuna Tuğcu, sosyal medyadan TBMM Başkanı Şentop’a çağrı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kişisel verilere ulaşıldığını ortaya çıkarak akademisyen Tuna Tuğçu, geçtiğimiz günlerde görevinden uzaklaştırıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nin mezunlarının, öğrencilerinin, akademisyen ve idari personellerinin kişisel bilgilerine onaysız erişim izni verildiğini tespit eden Tuğcu ve arkadaşları AKP medyası tarafından da hedef gösterildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kişisel verilere erişildiğini tespit eden kurul feshedildi

Görevden alınan akademisyen Prof. Dr. Tuna Tuğcu, sosyal medya hesabı üzerinden TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a seslendi. Öğrencilerinden birinin Şentop’un oğlu olduğunu belirten Tuğcu, “Oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı ve diploma törenine katılamadığımı biliyor musunuz?” diye sordu.

“BOĞAZİÇİLİLERİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Sosyal medyadan paylaşım yapan Tuğcu şu ifadeleri kullandı:

“Sayın TBMM Başkanı @MustafaSentop, şu esnada oğlunuzun diploma töreni var. Ben oğlunuzun akademik danışmanı ve iki derste hocasıydım. Ancak oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı ve diploma törenine katılamadığımı biliyor musunuz?

Sevgili öğrencime (ismini vermiyorum) hayatta başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. Ben o ve diğer Boğaziçilileri ve Boğaziçi’yi korumaya devam edeceğim.”