Görevden alınan akademisyenin ‘konuşmasını’ da engellediler

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 8:10 am - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 8:16 am

Boğaziçi Üniversitesi’nde görevden alınan akademisyen Kaan Öztürk’ün Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte konuşma yapmasına izin verilmedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kayyum’ atadığı Boğaziçi Üniversitesi’nde skandallar bitmiyor. Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü, Boğaziçi Üniversitesi’nin Bilişim Kulübü’nün (COMPEC), her yıl kasım ayında düzenlediği etkinlikler kapsamında gerçekleşecek DataCamp’a veri bilimi uzmanı ve fizikçi Kaan Öztürk’ün konuşmacı olarak katılmasını engelledi.

Bilgisayar mühendisliği bölümünde beş yıldır öğretim görevlisi olan Kaan Öztürk’ün görevine rektörlük kararıyla 5 Şubat’ta son verilmişti.

Öztürk duruma, “Ben de bu bağlamda davet edilmiştim ve bu uzun zamandır planlanıyordu. Gerekli hazırlıklar yapıldı ancak COMPEC’teki öğrencilere, öğrenci işlerinden benim etkinlikte konuşmacı olmamın kabul edilmediği yönünde bir mail gelmiş. Kulüpteki arkadaşlar buna itiraz etmişti ancak itirazları kabul edilmemiş hatta ısrar ederlerse bütün etkinliğin iptal edileceğini de söylemişler. Yirmi dakikalık mesleki bir konuşmadan bile rahatsız olmuşlar. Birisi, bana olan antipatisinin üniversitedeki bilimsel tartışma ortamından daha önemli olduğunu düşündüğü için konuşmamı engelledi. Üniversiteyi babasının çiftliği sanıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Bodrumlu Heredot’u akademisyenler anlattı