Google Wear OS ‘un geleceği hakkında konuştu

Yayın tarihi: 19 Haziran 2021 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 4:23 pm

Qualcomm, XDA-Developers’a bir bildiri yayınladı ve burada bir sözcü, Snapdragon Wear Platformunun en yeni birkaç neslinin, birleşik Google Wear OS sürümünü çalıştırabileceğini doğruladı.

Bir Google sözcüsü daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptı: “Kullanıcı deneyimi bizim için en önemli önceliktir. Herhangi bir Google Wear OS akıllı saatinin yeni birleşik platforma güncellenip güncellenmeyeceğine ilişkin uygunluğu veya zaman çizelgesini doğrulamadık. Kullanıcı deneyiminin tüm bileşenlerinin optimize edilmesini sağlayan birleşik platformu çalıştırmak için birçok teknik gereksinim var.”

Google Wear OS

Google’ın açıklaması çok bir şeyi açıklamadı. Bunun yerine, herhangi bir mevcut Google Wear OS saatinin güncellenip güncellenmeyeceğini bilmediğimiz noktaya döndük. Birleşik Wear OS’yi çalıştırmak için bu “teknik gereksinimlerin” ne olduğu henüz bilinmiyor. Artık Samsung, Tizen’i Wear OS’de birleştirme konusunda işin içinde olduğuna göre, özellikle Qualcomm ve Samsung giyilebilir yonga setleri ürettiğinden, ticari çıkarlar bir rol oynayabilir. Buna ek olarak, Samsung’un Google Pixel 6 ve Pixel Watch için yeni yonga setleri üretme konusunda Google’ın ortağı olacağı bildiriliyor.

 

En yeni Snapdragon Wear 4100, büyük ölçüde Snapdragon 429 yonga setini temel alıyor, ancak Anandtech’e göre daha düşük güç tüketimi için optimize edilmiş olabilir. Wear 3100 yongaları, giyilebilir ürünlere bile ulaşmadan önce modası geçmiş olarak kabul edildi. Wear OS cihazları genellikle Samsung ve Apple Watch rakipleri kadar pürüzsüz ve hızlı olmadıkları için eleştirildi ve bunun nedeni büyük ölçüde Qualcomm’un yonga setleriydi. Yıllar boyunca Wear OS optimizasyonu da bir faktör olsa da, genel performanstaki boşluğu azaltan Snapdragon 3100/4100 yonga setleri gelene kadar değildi. Samsung’un, 28 Haziran’da MWC sırasında birleşik Google Wear OS çalıştıracak olan yaklaşmakta olan akıllı saati hakkında daha fazla ayrıntı sunacağı bildiriliyor. Belki bu gerçekleştiğinde bir şeyler netlik kazanabilir.

Instagram Reels reklamları nasıl olacak: Yepyeni detaylar geldi