Google ‘konum iznini kapatan kullanıcıları’ da izlemiş!

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 12:22 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 12:22 pm

Google, konum iznini kapatan kullanıcıları da izlediğini kabul etti. Şirket, bu uygulamayı ticari kazancı uğruna yaptığını itiraf ederek 93 milyon dolarlık tazminatı ödemek için anlaştı.

ABD merkezli Google son dönemde birçok skandal ve veri ihlaliyle gündeme geldi. İnternet devine yöneltilen suçlamada dikkat çekici bir sonuç ortaya çıktı. Google, konum iznini kapatan kullanıcıları da izlediğini kabul etti.

Google, ABD’nin California eyaletinde, “konum izleme uygulamaları konusunda tüketicileri yanıltmakla” suçlandığı davada, 93 milyon dolar tazminat ödeme konusunda eyaletle anlaşmaya vardı.

California Başsavcısı Rob Bonta, yaptığı açıklamada, Google’ın kullanıcıların konum izni kapattıklarında takibin bırakıldığını belirtmesine rağmen hareket izlerini izlemeyi sürdürdüğünü söyledi. Bonta, Google’ın bu uygulamayı ticari kazancı uğruna yaptığını belirterek, “Bu kabul edilemez ve bugünkü uzlaşmayla Google’ı sorumlu tutuyoruz” dedi.

Google’a yönelik en büyük dava başlıyor

93 MİLYON DOLAR ÖDENECEK

Anlaşma kapsamında Google, California eyaletine 93 milyon dolar ödeyecek. Şirket, bu konuda herhangi bir hatası olmadığını belirtirken, anlaşma kapsamında bazı kısıtlamaları kabul etti.

Başsavcı Bonta, Google’ın bundan sonra konum izini kapatan kullanıcıları takip etmesini yasaklayan bir yasa teklifini de California Eyalet Meclisi’ne sunacağını açıkladı.

Bu haber, Google’ın kullanıcı gizliliği konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Şirket, bu uygulamayı kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yaptığını savunuyor.