‘Göçük altında kalan madencilerin sayısı resmi rakamın beş katı’ iddiasına yalanlama

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 8:42 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 1:59 am

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Başkanı İrfan Türkkolu, İliç’teki faciada göçük altında kalan madencilerin resmi rakamın beş katı olduğu yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Dezenformasyon Mücadele Merkezi iddiayı yalanladı.

Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Daha önce siyanür sızıntısıyla da gündeme gelen madende yaşanan toprak kaymasının sebebinin siyanürlü toprak olduğu söyleniyor.

T24’ten Ege Vural Hükümdar’a konuşan TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Başkanı İrfan Türkkolu yetkililer tarafından yapılan kayıp sayısı açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Türkkolu “Açıkçası bize gelen açıklamalar resmi rakam ile uyuşmuyor, göçük altında kalan madencilerin resmi rakamın beş katı olduğu yönünde bir bilgi geldi bize” dedi. Arama ve kurtarma çalışmalarına katılacak olan ekiplerin mutlaka eğitimli kişiler olması gerektiğinin altını çizen Türkkolu, başka faciaların önüne geçilebilmesi için hızlı ve profesyonel müdahalenin olması gerektiğini vurguladı.

Göz göre göre geldi! İliç maden faciasında 9 işçi kayıp

DMM’DEN YALANLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddiayı sosyal medya hesabından yalanladı ve şu ifadeleri kullandı: “Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Erzincan’da göçük altında kalan madencilerin sayısı resmi rakamın beş katı’ iddiası doğru değildir. Erzincan İliç’teki altın madeni alanında yaşanan toprak kaymasının ardından yapılan sayımda, maden sahasında çalışan 667 işçiden 9’una henüz ulaşılamamıştır. Kayıp işçilerle ilgili arama-kurtarma çalışmaları titizlikle devam etmektedir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz.”

Facianın yaşandığı madende kapasite artışı Murat Kurum onaylı! 3 katına çıkarılmış

 

Bakanlık duyurdu: Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaşan menfez kapakları kapatıldı

Yavuzyılmaz anlattı: Şirket vatandaşlara 130’ar bin TL vererek taahhüt istedi

Kaynak: TELE1