Göcek’te büyük yangın! Orman alev alev yanıyor…

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2019 Perşembe 12:15 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2019 Cuma 3:12 pm

Dalaman’da başlayıp Göcek’e kadar uzanan orman yangını Muğla’yı seferber etti.

Dalaman’da başlayıp Göcek’e kadar uzanan orman yangını Muğla’yı seferber etti. Gökyüzünü kaplayan görüntü ise korkunç. Sabotaj ihtimali de gelen bilgiler arasında.

Dalaman’dan öğleden sonra başlayan yangın söndürülemiyor. Şu ana kadar binlerce hektar orman yok oldu. Göcek’e doğru ilerleyen yangın nedeniyle Muğla genelinde gökyüzünü kara bulutlar kapladı. Gökyüzünü kaplayan kara bulutlar nedeniyle güneş bile görünmüyor. Dalaman’da başlayan orman yangını söndürülemiyor.

GÖCEK’E SIÇRADI

Rüzgarın etkisiyle Göcek bölgesine sıçrayan yangın için Muğla seferber oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne baglı itfaiye ekipleri, orman arazözleri, Fethiye Belediyesi aracları ve havadan helikopterle yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Fethiye Belediye Baskanı Alim Karaca “Fethiye belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Yangın söndürülene kadar teyakkuz halinde olacağız” dedi. Yangın söndürme çalışmalarına sivil desteklerde katıldı. Dalaman port Yiğit beton başta olmak üzere birçok gönüllü sivil araçlarını yangın bölgelerine sevk etti. Bu arada aniden başlayan yangının olası bir sabotaj ihtimali olma olasılığı üzerinde de çalışmaların sürdürüldüğü ise gelen bilgiler arasında.

<>