Gergerlioğlu: İnsan haklarına aykırı işler yapanlar dışarda, biz 96 gün içerde kaldık

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 10:08 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 10:24 am

Vekilliği düşürüldükten sonra cezaevine giren eski HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nden gelen hak ihlali kararı sonrası özgürlüğüne kavuştu. Gergerlioğlu cezaevinden çıktıktan sonra ilk açıklamasını TELE1’e yaptı.

 

 

“Herkese merhaba, özgürlüğe merhaba” diyerek sözlerine başlayan Gergerlioğlu, TELE1’e yaptığı açıklamada “Barış istediğim için yargılandım” dedi.

Vekilliği boyunca ayrım yapmadan siyaset yaptığını belirten Gergerlioğlu, “Ayrımsız bir mücadele sergilemeye çalıştım bu da güç odaklarını rahatsız etti üzerimize geldiler. İnsan Hakları dediğimizde üzerimize geldiler ve sonunda Anayasa Mahkemesi, anayasaya hukuka aykırı deyip hakkımızı verdi” diye konuştu.

Sedat Peker’in iddialarına da değinen Gergerlioğlu, “Hukukun olmadığı bir ülkedeyiz. Sedat Peker’in sözleri, Soylu’nun direnmesi… Hukuksuzluklar içinde biz hukuku söylediğimiz için zindandaydık, insan haklarına aykırı işleri yapanlar dışarda. Biz zindanda bu garabeti izliyorduk. Suçsuz yere 96 gün içerde yattım Anayasa Mahkemesi dur demese yatmaya da devam edecektim” ifadelerini kullandı.

HDP’li Gergerlioğlu tahliye edildi

 

“MECLİSİ UYARDIK”

Gergerlioğlu, Enis Berberoğlu kararını hatırlatarak meclis Başkanlığı’nı uyardıklarını belirterek, Enis Berberoğlu  konusunda Meclisi uyardık. Berberoğlu, cezaevine girdikten sonra geri dönmüştü bende de aynısı olacak dedik. Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekleyin dedik beklemediler” dedi.

“HUKUKSUZLUĞA 6 GÜN DAHA DEVAM ETTİLER”

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı verdikten sonra 6 gün daha cezaevinde kaldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Normalde karar çıktığında çıkmam gerekiyordu. Bir haksızlık da oradan yapıldı. İktidarın istemediği bir vekil olduğum için bizi zindana atma vekilliğimizi alma girişim içinde olma çabalarını gördük. Sanırım vekilliğimizi de alacağız” diye konuştu.

“DİRENDİM”

Gergerlioğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Bu Meclis, 23 Nisan 1920’de direnişle kurulmadı mı 15 Temmuz’da direnişle korunmadı mı? ben neden halkın hakkını ayaklar altına alınsın. Hiç geri adım atmadım. Zindanda da  direndim mecliste de direndim.”