Gergerlioğlu: İnanılmaz bir karar, AYM fiilen bitiriliyor

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 6:28 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 6:30 pm

Yargıtay’ın AYM’nin Can Atalay hakkındaki ikinci hak ihlali kararına da uymamasına tepki gösteren DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu “Bu karar çıldırtıcı ve skandal” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci hak ihlali kararına da uymadı ve Atalay’ı tahliye etmedi. Karara DEM Parti’den tepki geldi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Atalay hakkındaki ikinci ihlal kararına da uyulmasına yer olmadığına ve kararın TBMM Başkanlığına bir kez daha gönderilmesine ilişkin kararını eleştirdi.

Yargıda ‘darbe’ krizi büyüdü! Yargıtay ikinci kez AYM’yi tanımadı

‘ÇILDIRTICI VE SKANDAL’

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen böyle bir karar alındığını hatırlatan Gergerlioğlu, “Yargıtay, inanılmaz bir karar verdi. Bu karar çıldırtıcı ve skandal bir karar. Hukuka uygun olmayan bir karar” ifadelerini kullandı. Anayasa’nın ilgili hükümlerinin çok açık olduğunu belirten Gergerlioğlu, aklı, mantığı ve hukuku hiçe sayan bu kararı kınadığını söyledi.

Bugün açıklanan enflasyon rakamlarına da değinen Gergerlioğlu, TÜİK rakamlarının bile hükümetin tahminlerinin üstünde bir enflasyonun yaşandığını gösterdiğini öne sürdü.

‘ANAYASA MAHKEMESİ FİİLEN BİTİRİLİYOR’

Gergerlioğlu “Sabah ekonomi, akşam ise yargı konkordato ilan etti. Türkiye felç durumda. Yargıtay eliyle Anayasa maddeleri çiğneniyor. Anayasa Mahkemesi de fiilen bitiriliyor. Halkın oylarıyla seçilen bir milletvekili cezaevinde tutularak hakkı kısıtlanıyor” diye konuştu.

Gergerlioğlu, çeşitli cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin kendisine gönderdiği, “hak ihlalleri” iddialarına ilişkin bazı mektupları da okuyarak yetkililerden söz konusu iddiaların araştırmasını istedi.

Kaynak: TELE1