Geminin kaptanı günler önce söylemiş: Bu gemi bir gün batacak

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 12:54 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 12:54 pm

Marmara Denizi’nde 6 mürettebatı ile batan 69 metrelik kargo gemisi ‘Batuhan A’ ile ilgili yeni bir detay çıktı. Geminin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’ın, geminin çok eski olduğunu ve batacağını söylediği ortaya çıktı.

Dün Balıkesir’ in ada olan ilçesi Marmara’dan ayrılan, kum yüklü olduğu belirtilen ve içinde 6 mürettebatı olan 69 metrelik gemi, İmralı adasının batı yakasında “batıyorum” sinyali verdi. Sinyalin ardından batan gemideki 6 kişilik mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Bölgeye sevk edilen ekipler geminin battığı değerlendirilen bölgede bir boş can salı bulundu. Su altı tarama cihazlarının görüntülerinde 51 metre derinlikte gemi batığına rastlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın açıklamasında geminin “Batuhan A” gemisi olduğunun tespit edildiği bildirildi.

GEMİNİN KAPTANI ‘BU GEMİ BİR GÜN BATACAK’ DEMİŞ

Öte yandan batan gemi ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

Sabah’ta yer alan haberde, geminin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’ın oğlu Abdullah Uyanık’ın sözleri ise dikkat çekti.

Arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden ve babasından gelecek güzel haberi bekleyen Abdullah Uyanık, “Babamla en son 3-4 gün önce konuştuk. Bana ‘Bu gemi bir gün batacak’ dedi. Babam işiyle ilgili olarak konuştuğumuzda bana bu gemi batacak diyordu. Geminin çok eski bir gemi olduğunu söylüyordu. Biz de ona baba bırak bu işi artık diyorduk ama babam kaptanlık mesleğine aşık bir adamdı. Belki bu saatten sonra gidenlerimiz geri gelmeyecek ama bu tip eski gemilerin seyirlerinin iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

Marmara’da batan geminin su altındaki ilk görüntüleri!

Kaynak: TELE1